kapat

17.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Travelling Turkey GÜNÜN İÇİNDEN
"Asılmalı"
9 milyon lira açık için, bir memura ha 20 yıl hapis cezası vermişsin, ha asmışsın! Aslında Taksim'in ortasında sallandıracaksın ki öteki memurlar da ibret alsın

Yaprak dökümü sürüyor
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Münir Kutluata da istifa etti

MHP 'saylav'ları öz Türkçe peşinde
MHP, hükümet gündemindeki yasa tasarıları yanında, yeni yasa döneminde gündeme getirilecek yasa tasarıları üzerinde de çalışmaya başladı.

"Yargıca ve savcıya ayrıcalık tanınmalı"
Emekli Ağır Ceza Reisi Orhan Bilgin, "Devlet yargıya değer vermezse, devreye illegal güçler girer. Adalet dağıtanlar gücü illegal güçlerden alırsa, adalet yolunu şaşırır" dedi.

Avukata Petkim cerraha Yatçılık!
Son seçimde ANAP'tan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan İçişleri eski Bakanı Kutlu Aktaş'ın Petkim Yönetim Kurulu Başkanlığı'na atanmadan önce, bu görev için Adalet eski Bakanı Oltan Sungurlu'ya teklif götürüldüğü ancak Sungurlu'nun kabul etmediği ortaya çıktı.

"Tepeden inme" atamalara Gürkan'dan tepki
DSP'li Uluç Gürkan, ANAP'lı bakanların 13 günde 50'nin üzerinde "tepeden inme" atama yaptıklarını öne sürerek, "ANAP'ın fren tutmaz anlayışı, koalisyon içinde de misilleme yanılgılarına, yanlışlarına yol açıyor" dedi.

Ayıbı reddettiler
Adalet eski Bakanı Oltan Sungurlu, Petkim Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı, plastik cerrahi uzmanı olan İçişleri eski Bakanı Ülkü Güney'in de Ataköy Yat İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı "kendi alanlarıyla" ilgisi olmadığı için reddettikleri öğrenildi.

Hükümet sanal felaketi görüştü
HÜKÜMET, kamuoyunda "2000 sendromu" olarak adlandırılan 2000'de bilgisayar sistemlerinin tarih hanelerinde yaşanacak soruna el attı.

Konca'dan tam 1 yıldır haber yok
Konca Kuriş. 17 Temmuz 1998 yılında, evinin önünden silahlı üç kişi tarafından kaçırıldı. Aradan tam 1 yıl geçti sır perdesi hâlâ aralanmadı

Çarşaflıymış!
Artvin'de yakalanan canlı bomba Nuray Bilici İran pasaportu kullanıyormuş. Dişi bombanın Bgboun Tas adına düzenlenen pasaporttaki resmi çarşaflı.

'Bako pazartesi yakalanacak'
"Banker Bako"lakaplı Baki Cengiz Aygün'ü evinde sakladığı iddiasıyla Türkiye gündemini çalkalayan Sarıyer Cumhuriyet Savcısı Ertaç Giray Bako'yu yakalamayı onur meselesi yaptı.

'Böbrek çalındı' iddiası
Ameliyat sırasında oğlunun böbreklerinden birinin çalındığını iddia eden Akan Ailesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne dava açtı

POLİTİKA
7 idam cezası tezkeresi daha Meclis'te
Bölücü terör örgütü PKK üyesi 7 kişinin ölüm cezasının yerine getirilmesine ilişkin Başbakanlık Tezkeresi Meclis Başkanlığı'na gönderildi.

Koalisyon liderlerinin acil yasalar zirvesi
Koalisyon hükümetini oluşturan partilerin genel başkanları ile bazı bakanlar, Meclis'e sevk edilme aşamasına gelmiş bazı reform tasarılarını görüşmek üzere Başbakanlık Konutu'nda biraraya geldiler.

Arafat'la Cuma Namazı
Demirel, dün İsrail'den Gazze'ye geçti. Arafat, "Aziz kardeşim, büyük konuğum" dediği Demirel'i resmi törenle karşıladı.

EKONOMİ
Talep de arz da yok
Haziran ayında kapasite kullanım oranı özel sektördoe yüzd 69.8'e geriledi. Üretimdeki azalmanın en büyük nedeni iç piyasadaki talep yetersizliği.

THY iç hat biletlerine yüzde 4.5 zam geldi
Türk Hava Yolları iç hat bilet ücretleri, yüzde 2.5 ile yüzde 4.5 arasında değişen oranlarda zamlandı.


Sağlık paketi yolda
Sosyal güvenlikte emeklilik reformundan sonra ikinci paket sağlık konusunda açılıyor. Yeni pakette genel sağlık sigortasına geçiliyor ve SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı birleşiyor.

Reform uzlaşmayı bekliyor
Sosyal güvenlik yasa tasarısı hem işçi hem işveren kesimi tarafından eleştirilirken, uzmanlar reformun mutlaka uzlaşma sağlanarak çıkarılması gerektiğine işaret ediyorlar.

Kalkavanlar'ın filosu ABD'yi fethedecek
Kaşif Kalkavan Grubu, Türkiye-İsrail-ABD arasında düzenli deniz taşımacılığını başlatarak, ihracatçının önünü açtı.

Yerel rating başlıyor
Sermaye Piyasası Kurulu IBAR Duff and Phelps'e, Türkiye'de yerel rating izni verdi. Kuruluş, Türkiye riskinden bağımsız olarak şirketleri derecelendirecek.

2000'de kurumlar out bireyler in
Gelecek yıllarda bankacılıkta bireylerin dediği olacak. Bankalar Birliği tarafından yayımlanan "2000'li yıllarda Türk Bankacılık Sektörü" adlı çalışma, bankaların büyüme stratejilerini bireysel bankacılık üzerine kurduklarını gösteriyor.

"Müşteriyi büyülemek istiyoruz"
Doğuş, tüketicinin Volkswagen, Audi, Seat ve Skoda otomobillerini daha ucuz krediyle satın alması için harekete geçiyor. Otomotiv Grup Başkanı Çetinkaya hizmetlerin amacını şöyle özetledi: Müşteriyi büyülemek istiyoruz.

Otosan fabrikasına 105 milyon dolar kredi
Ford Otosan, Kocaeli'de kurulmakta olan fabrikası için ABD piyasasından 105 milyar dolar kredi sağladı.

DÜNYADAN
Japonya çıldırmış olmalı
Japon halkı, harakiriyi "biraz abarttı." Ekonomik kriz, hastalıklar derken 50'sine dayanan Japon çareyi intiharda buluyor. Kriz yüzünden hırsızlık oranı da arttı

NATO, Genel Sekreter arıyor
NATO'NUN kendi inisiyatifiyle bölge dışında giriştiği ilk askeri saldırı olan Kosova'da gösterdiği başarı ile puan toplayan İspanyol Genel Sekreter Javier Solana'nın görev süresi Aralık'ta doluyor.

SPOR
Kalırsam namerdim
"2000'de ne kulüp ne de vakıf başkanı olarak görevde kalmayacağım""Hakimler belirledi. Mal varlığımız 115 trilyon. Bunu heba ettirmem""Beşiktaş'ın hâlâ kaliteli bir golcüye, iki de kanat adamına ihtiyacı var"

Oktay'a son ultimatom
Özel hayatındaki sorunları aşamayan, sakatlığı nedeniyle kampa da ancak bugün katılacak olan genç yıldızı menajer Akbulut uyardı: 'Sorun çıkaran futbolcu dışlanır.'

Yabancı şoku
Brezilyalı yıldızın kulübüyle ekim ayına kadar sözleşmesi olduğu ortaya çıktı. Nürnberg de Van Eck'i bırakmıyor!

Preko hata mı?
Teknik direktör Rıdvan Dilmen'in Baliç'in yerinde oynatmayı planladığı siyahi forvet bir türlü hazır hale gelemedi. Santrfor arayışlarının sürmesi de Yaw Preko hakkındaki soru işaretlerini çoğaltıyor

Murat 4.3 trilyon
F.Bahçe yıldız oyuncunun bonservisini 10 milyon dolar olarak açıkladı. Murat'ın annesi Emine Yakın ise yönetime sitem etti

Okocha'lı Paris SG atv'de
Sarı-lacivertli taraftarlar, takımlarını yeni sezon öncesi Fransa'nın Paris St.Germain ekibi karşısında 20.30'dan itibaren atv farkıyla izleyecekler

En kritik gün
Bordo-mavililer, Intertoto Kupası 3.Tur ilk maçında Perugia ile saat 20.00'de karşı karşıya geliyor. Trabzon'da amaç gol yemeden alınacak bir galibiyet

Oruma'da sakatlık şoku
Nijeryalı futbolcunun ameliyat geçirdiği söylentisi işleri karıştırdı

Konuksever Trabzon
Trabzonspor yönetimi, İtalyanlar şerefine büyük bir kokteyl verdi

Körfez tur için ümitli
Kocaelispor, Intertoto Kupası 3.Turu'nda Almanya'nın MSV Duisburg takımıyla Bursa'da oynuyor

Para herşey değil
F.Bahçe'nin flaş transferler yapmasının önemli olmadığını belirten Popescu, "Parayla iyi futbolcular alabilirsiniz ama takıma ruh veremezsiniz. Biz bu sene de şampiyonuz" dedi

Terim fırtınası
Sparta Prag maçında yapılan hatalardan dolayı bu karşılaşmada forma giyen futbolcularını haşlayan Fatih Terim, çift kale maçı da sık sık durdurarak oldukça sert uyarılarda bulundu

Ufuk Sarıca resmen Ülkerli

SİBER HABER
Cindy'nin pabucu dama atıldı
Modellerinin uyuşturucu bağımlılığı, aşk acısı ve bin türlü skandalıyla uğraşmaktan yorulan ajanslar sonunda ideal çıkış yolunu buldular: "Sanal modeller."

Link

Netscape

BAYAN SABAH
Töre cinayetlerine siyasiler el atıyor
Töre cinayetlerinin önlenmesi için BAYAN SABAH'ın yaptığı çağrıya siyasilerden yanıt geliyor. Hasan Gemici, Kadının Statüsü ve Sorunları Genel Müdürlüğü'nde çalışmalarını sürerken, Adalet Bakanlığı'na da yazı göndererek TCK'nda yapılması gereken değişikliklerin gündeme gelmesini istedi.

Gözleri yeter aslında!

Enerjinizi yansıtın!
Yazın enerjisini, cıvıltısını kıyafetlerinizle yansıtabilirsiniz. Önce vazgeçin şu siyahtan, şöyle renkli, cıvıl cıvıl, manzara ve çiçek desenli kıyafetler edinip sonra aynaya bakın. Enerjinizin ikiye katlandığını göreceksiniz!

Olmazsa olmaz!
Kadın için de, erkek için de olmazsa ol-mazlar arasında sayılan saatte moda, en az giyim kuşamda olduğu kadar hareketli. Her sezon üretilen modeller önceki sezondakilerin pabucunu dama atıyor.

Elleriniz ne kadar temiz?
Günlük hayatta kullandığımız şeyler gerçekte ne kadar temiz? İngiltere'de yapılan araştırmada, her yıl 100 binin üzerinde insanın, steril olmayan maddelerden kaynaklanan zehirlenmeler sebebiyle hastanelere yattığı ortaya çıktı.

Güneş hakkındaki doğrular, yanlışlar
İçinde bulunduğumuz yaz aylarında büyük bir çoğunluğumuzun sereserpe kucağına atıldığı güneş ve deniz hakkında kulaktan dolma bilgilerimize bakın doktorlar ne diyor?Bir kere bronzlaşırsan, artık güneş yanıklarından korunursun!

Aldırma gönül aldırma...
Hakan Ural... Evinden babasıyla yaptığı telefon konuşmalarını bile milletçe dinlediğimiz; hayatını, ciğerlerinin röntgenini çekermişçesine dikizlediğimiz; hiç umursamasak bile her adımından haberdar olduğumuz genç adam... Onunla ilgili hâlâ merak ettiğiniz bir şey kaldı mı?

İlk muayenehane
Pakize Tarzi Tıbbiye'deki yıllarını anlatırken, ne kadar yoğun çalıştığının altını çiziyor. Ama bu arada yaz aylarında çeşitli sosyal aktivitelere katılmayı, spor yapmayı ihmal etmiyor. Taa ki dersler iyice ağırlaşıncaya kadar...

MAGAZİN
Muhteşem açılış
Rumelihisarı Konserleri Muazzez Ersoy'la başladı

1001 Gece Masalları gibi
Sibel Boronkay ile Wurlitzer'in Türkiye Genel Müdürü Çin asıllı ABD vatandaşı James Jean Naun, Kemer Country Ormanevi'nde düzenlenen şahane bir kır düğünüyle dünayevine girdiler

Bak, Avrupalılar!
Büyük fotoğraf ustası Henri Cartier-Bresson 90 yaşında. Bu vesileyle Avrupa'da düzenlenen sergileri izleyemiyoruz diye üzülüyorduk. Şimdi en güzel fotoğraflar ayağımıza geliyor

"Şişinti"
Londra'nIn Mile End Park'ında şu günlerde dünyanın en büyük 'şişirilebilir sanat yapıtı' sergileniyor.

Türk-Yunan ilişkisi büyüteç altında
HEP bir gerginlik, hep bir huzursuzluk vardır; Türkiye ile Yunanistan arasında... Nedenlerini bulmaya çalıştığınızda birkaç ortak payda altında farklı sorunlar çıkar ortaya...

Hakkınızı arayın
Oteliniz berbat çıktı, hizmet felaket... İç çekip oturmayın, hemen dilekçe yazın. Kanun sizden yana!

Ne acı var ne de kan!
YENİ yüzyılın tıp tekniği olarak nitelenen girişimsel radyolojinin yüksek görüntüleme teknolojisi sayesinde artık kesmeden, kanatmadan, risk almadan birçok rahatsızlık tedavi ediliyor.

18 uğurlu geldi!
İskoçya'daki 128'inci İngiliz Açık Hava Golf Şampiyonası, bir fanatik hayranın nelere kadir olduğunu gösterdi.

En taze sağlık paketi
Bilim, her geçen gün insan vücudu hakkında bir bilinmeyeni ortaya çıkarıyor. İşte o günlerden biri: 'Şişmanlık, anne sütü, yaşlanma ve lensler' hakkında en taze bilgiler

Oynatmaya az kaldı
'Doktorum nerede' diye soranlardansanız, işte doktorunuz karşınızda...

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır