kapat

17.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Müşteriyi büyülemek istiyoruz"
Doğuş, tüketicinin Volkswagen, Audi, Seat ve Skoda otomobillerini daha ucuz krediyle satın alması için harekete geçiyor. Otomotiv Grup Başkanı Çetinkaya hizmetlerin amacını şöyle özetledi: Müşteriyi büyülemek istiyoruz.

Türkiye'nin en çok satan otomobili Volkswagen'in Distribütörü Doğuş Otomotiv, otomobil satın almak isteyen tüketiciye bankalardan daha ucuza kredi kullandırmak için finansman şirketi kuruyor.

Doğuş Holding Otomotiv Grup Başkanı İlhan Çetinkaya, "Müşteriyi büyülemek istiyoruz" diyor... Çetinkaya, Doğuş'un banka kredisinden daha ucuz kredi imkanı sunarak, otomobil satın alımını kolaylaştıracaklarını söyledi.

Doğuş, 1 Ocak 2000'de hizmete girecek olan finansman şirketi için Volkswagen'in Almanya ile birlikte 13 ülkede faaliyette olan Volkswagen Finans Servisi ile bir niyet anlaşması imzaladı. Yüzde 49'u Doğuş'a, yüzde 51'i de Volkswagen'e ait olacak olan finans şirketi bulacağı ucuz fonları bu şirkete aktaracak. Banka gibi şubeleri de olmayacağı ve dolayısıyla maliyeti düşük tutulacağı için şirket, müşteriye daha ucuz faizli kredi kullandıracak. İlhan Çetinkaya, bu proje için 40 kişi çalışacağını ve ayrı şubeler yerine Doğuş bayilerinin kullanılacağını söyledi. Yılsonunda faaliyete geçmesi planlanan şirketin kuruluş sermayesi 25 milyon mark olacak.

Markaların prestijli modelleri
Dikiz aynası yok kamera var

Geleceğin lüks araçlarının estetik yaklaşımını sunan Citroen'in konsept otomobilili C6 Lignage kullanılan yüksek teknolojiyle de hayran bırakıyor. Bu otomobilde yan aynaların yerini kamera almış. Güçlü ve akıcı bir görünüm veren uzun ön bloğuyla ve dinamik görüntüsüyle yol üzerinde uçuyor hissi veren otomobilin kapıları da ters açılıyor. Yönlenebilen mercekli ön farları, gece sürüşlerin kızılötesi görüş gibi özellikleri, deri ve ağaç malzemeyle yaratılan sıcak ve dinlendirici hava otomobili daha özel kılıyor. Lignage'da tüm fonksiyonları otomatik olarak ayarlanabilen ve havalandırma sistemine sahip 4 kişisel yolcu koltuğu da bulunuyor. Yolcular, televizyon seyredebiliyor, ofislerindeki bilgisayara kolayca bağlanabiliyor. Akıllı vites ayarlayıcısına da sahip otomobil de engel belirleme sistemi de var. Otomobilin gösterge panelinde yer alan radyo, telefon fonksiyonları da sesle kumanda ediliyor.

Konser salonu değil: Volvo C 70
Volvo'nun satışa yeni sunulan üstü açık otomobili C 70'den Türkiye'ye dört tane getirildi ve dördü de satıldı. 109 bin marktan satılan Convertible'da en üst düzeye çıkarılan güvenlik, ince bir dizayn, konfor ve estetikle birleştirildi. C 70'in göze çarpan özelliği sahip olduğu mükemmel müzik sistemi. Bu yıl 2500-3000 arasında bir satışa ulaşılması hedeflenen C 70, Dolby Surround ses sistemi ile donatılmış. Ancak konser salonunda canlı müzik dinlerken yakalanabilecek kalitede olan ve otomobilin üstünün açık ya da kapalı olma durumuna göre ses dengesini otomatik ayarlayan sistemle donatılan C 70'te hedef "bugüne dek Volvo'da aradığını bulamamış kitleyi memnun etmek." Kırmızı ve siyah renklerde piyasaya sürülen C 70'in koltuk ayarları, pencereler, aynalar gibi tamamen otomatik.

Deniz BAYRAMOĞLU

Nostaljiye 45 milyar
BMW, Z8'i kendi sınıfında benzeri olmayan bir otomobil haline getirme iddiasında. Fiyatı 200 bin mark'tan başlayan (45 milyar TL) Z8, BMW tutkunlarının rüya otomobili. Normalden büyük jantlar, yanlardaki hava girişleri ve sonsuz bir uzunluğa sahipmiş hissi veren motor bölümü ile BMW'nin yeni üstü açık otomobili, 1950'lerin efsane otomobili BMW 507'den esinlenerek üretildi. Hafif aşağıya doğru eğimli bagajı, parlatılmış çelikten yapılmış iki adet egzoz borusuyla dikkat çeken Z8'in büyük bir bölümü alüminyumdan oluşuyor.

Şelale KADAK


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır