kapat

17.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Tepeden inme" atamalara Gürkan'dan tepki
DSP'li Uluç Gürkan, ANAP'lı bakanların 13 günde 50'nin üzerinde "tepeden inme" atama yaptıklarını öne sürerek, "ANAP'ın fren tutmaz anlayışı, koalisyon içinde de misilleme yanılgılarına, yanlışlarına yol açıyor" dedi.

DSP Grubu'nun basına kapalı bölümünde ANAP'ı eleştirince "Haddini aştığı" gerekçesiyle tepki gören Gürkan, dün bir basın toplantısı düzenledi. Tepeden inme atamalara örnek olarak Nüfus İşleri Genel Müdürlüğü'ne yapılan atamaları gösteren Gürkan, Merkez valisi Mustafa Demirel'in atandıktan iki gün sonra görevden alınarak yerine Mustafa Demir'in getirildiğini bildirdi. Gürkan, "Nüfus İşleri Genel Müdürlüğü'ne tepeden inme anlayışla bir nüfus kağıdındaki Demir ve Demirel sözcüğü iki günde genel müdürün görevinden alınmasına neden oluyor. Bu kadar olmaz" diye konuştu.

Eşini savundu
Gürkan, eşi Nazime Gürkan'ın POAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan ayrılmasıyla ilgili olarak da konuştu. Gürkan, eşinin kamudan emekli olduktan sonra Özelleştirme İdaresi'nde göreve başladığını, daha sonra Özelleştirme İdaresi Başkanı'nın zorlaması sonucu POAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı kabul ettiğini anlattı. Milyarlık temsil ödeneklerine rağmen eşinin bu görevde bir kuruş dahi harcamada bulunmadığını kaydeden Gürkan, özelleştirmeden sorumlu Devlet Bakanı'nın, "Mesut Yılmaz bu göreve Yaşar Yazıcıoğlu'nu atamamı istiyor" sözleri üzerine eşinin görevinden istifa ettiğini belirtti. Gürkan, "Bir sorunum olsaydı, ben Mesut Yılmaz'dan daha büyük torpili partim içinden bulurdum" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır