kapat

17.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bak, Avrupalılar!
Büyük fotoğraf ustası Henri Cartier-Bresson 90 yaşında. Bu vesileyle Avrupa'da düzenlenen sergileri izleyemiyoruz diye üzülüyorduk. Şimdi en güzel fotoğraflar ayağımıza geliyor

Pamukbank Fotoğraf Galerisi, 1999 yılı sergi programı kapsamında dünyanın en büyük fotoğraf ustası ve Magnum Fotoğraf Ajansı kurucularından Henri-Cartier-Bresson'un dünyada büyük yankılar uyandıran sergisi "Avrupalılar-Europeans"ı İstanbul'a getiriyor.

Kimlik sorgusu
Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı işbirliği ile 3 Ağustos'ta Darphane-i Amire'deki Sıra Odalar'da açılacak olan "Avrupalılar-Europeans" sergisi, Bresson'un 1920'li yılların başından 1970'lere değin uzanan elli yıllık bir süreçte, Portekiz'den İrlanda'ya, Norveç'ten Türkiye'ye, Avrupa'yı oluşturan halkların ve yerel coğrafyaların ortak kimliklerini ve benzerlikleini sorguladığı yaklaşık iki yüz fotoğraftan oluşuyor.

Henri Cartier-Bresson'un 90. doğum yıldönümü kutlamaları çerçevesinde çeşitli dünya metropollerinde de izleyicisi ile buluşan "Avrupalılar-Europeans" sergisi, yeni binyılın hemen öncesinde dünya kenti İstanbul'umuzda da bir dizi yan etkinlik ile gerçekleştirilecek.

Sahip olduğu artistik bakış ile fotoğrafın sanat olarak kabul görmesini sağlayan, modernist ve postmodernist fotoğrafta yüzyılın dehası sayılan Henri Cartier-Bresson'un "Avrupalılar-Europeans" sergisi 30 Eylül'e dek Darphane-i Amire'de açık kalacak.

Bilgi için:

Ayşen Bilge/Pamukbank Fotoğraf Galerisi Yöneticisi:

275 14 41 - 4522

Nazlı Candan/Halkla İlişkiler Servis Yöneticisi:

275 14 41 4516


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır