kapat

17.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kalırsam namerdim
"2000'de ne kulüp ne de vakıf başkanı olarak görevde kalmayacağım"
"Hakimler belirledi. Mal varlığımız 115 trilyon. Bunu heba ettirmem"
"Beşiktaş'ın hâlâ kaliteli bir golcüye, iki de kanat adamına ihtiyacı var"

Beşiktaş Başkanı Süleyman Seba, Moda Deniz Kulübü'nde SABAH'ın verdiği akşam yemeğinde bomba gibi açıklamalarda bulundu. Muhalefetin kendisiyle ilgili çıkardığı "2000 yılında başkanlığı bırakmayacak. Bıraksa bile Beşiktaş Vakfı'nı kurup başına geçecek. Yine ipler onun elinde olacak" söylentilerine büyük tepki gösteren Seba, öncelikle bu konuya açıklık getirdi:

115 trilyonu korumak davası
"1998 Genel Kurulu'nda 2000'de aday olmayacağımı kesin bir dille açıklamıştım. Şimdi kalacağım yolunda birtakım maksatlı söylentiler çıkarılıyor. Ama kesinlikle aslı astarı yok. Beşiktaş başkanlığımın son senesindeyim.

Vakıf konusuna gelince... Beşiktaş'ın bugün için sahip olduğu varlıkların toplamı 270 milyon dolardır (115 trilyon TL). Bu rakam gelişigüzel bir rakam değil. Devletin hakimlerinin belirlediği bir rakam. Biz görevi bıraktıktan sonra vakfı kurarsak, bu parayı da garantiye alırız. Kimse bunu heba edemez. Para yine Beşiktaş'ın olur.

Yani vakıf kurulması Beşiktaş için iyi midir, kötü müdür? İyidir diyenler çoksa genel kurulda çıkıp vakfın kurulması için oy kullansınlar. İçlerini rahatlatacaksa şunu da söylüyorum: "Vakıf başkanı olursam namerdim."

Parasız başkan artık çok zor
26 Mart 2000 tarihinde düzenlenecek Beşiktaş Kongresi'nde artık "parasız başkan" modelinin kabul görmesinin zor olduğunu savunan Seba, "O devir eskidendi. Hayatını Beşiktaş için harcayacak benim gibi başka bir enayi çıkar mı, bilmiyorum. İşin boyutları çok büyüdü. Artık maddi bakımdan güçlü isimlere ihtiyaç var. Başkan adaylarının Beşiktaş'tan almayı değil, Beşiktaş'a bazı şeyler vermeyi düşünmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

En büyük yarayı geçen sezon aldı
Başkan Seba, 15 yıllık başkanlığında en büyük yarayı geçen sezon aldığını söylerken, "Bize küfürler edildi. Taraftar futbolculara sırtını döndü. Beşiktaş'ta bu işleri organize eden 3 fraksiyon var. Onların kim olduğunu tüm Beşiktaşlılar biliyor. Şeref Tribünü'ne gelip Beşiktaş'ın mağlubiyetini isteyenler yokolmalı" yorumunda bulundu.

Kalli bırakır mı?
Yemekte F.Bahçe'nin flaş transferleri ve G.Saray'ın şampiyon kadrosunu koruması da gündeme geldi. Seba "Beşiktaş için banko şampiyon olacak diyebilir misiniz?" sorusuna ihtiyatlı yaklaştı ve "Neden olmasın? Dört Büyük kulüp her zaman şampiyonlukta eşit şansa sahiptir" yanıtını verdi.

Seba, transfer döneminde sergilenen dayanışmaya da övgüler yağdırırken, "Kulüpler kapısına kilit vurmak istemiyorsa, transferde akılcı davranmak zorunda. Futbolcularda büyük para verme dönemi sona erdi" diye konuştu.

Beşiktaş kadrosuna daha takviye yapılması gerektiğini düşünen başkan Seba, "Fikirlerimizi Feldkamp'a da ilettik. Ama o transferi istediği gibi yaptı. Bir golcü ve kanatlar için arayışlar sürüyor. Hele bir yabancıları gönderelim" dedi.

Kalli bırakıp gider mi?
Ve son soru: "Kalli sezon bitiminde takımı Briegel'e bırakıp gidecek mi?" El cevap: "Giderse gider kardeşim. Ne olacak?" Seba bir anlamda gelecek sezonki teknik adamın Briegel olacağının da işaretini vermiş oldu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır