kapat

17.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Avukata Petkim cerraha Yatçılık!
Son seçimde ANAP'tan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan İçişleri eski Bakanı Kutlu Aktaş'ın Petkim Yönetim Kurulu Başkanlığı'na atanmadan önce, bu görev için Adalet eski Bakanı Oltan Sungurlu'ya teklif götürüldüğü ancak Sungurlu'nun kabul etmediği ortaya çıktı.

Seçim kaybettikten sonra arpalık olarak adlandırılan kamu kurumlarına yönetici olarak atanmayı ahlaki bulmayan Sungurlu, Türkiye'nin en kârlı 7'nci şirketi olan Petkim'in patronluğunu reddetti.

Maaşını iade etti
Sungurlu, 16 yıl aradan sonra 18 Nisan'da milletvekili seçimini kaybedince, kendisine bağlanan çifte emeklilik maaşından birisini de iade etti. İade ettiği emeklilik maaşı son zamla birlikte 280 milyon lira olan Sungurlu, sadece 530 milyon lira olan emeklilik maaşını alıyor. İlk kez 1983'de milletvekili seçilen ve aralıksız dört dönem milletvekilliği yapan Sungurlu, bazı eski milletvekili ve bakanların boşaltmamakta direndiği Meclis lojmanlarındaki evini de, seçim sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından boşaltıp kiraya çıktı. Evi olmadığı için kiraya çıktığını, geçinmek için ise çalışmak zorunda olduğunu belirten Sungurlu, SABAH'a şunları söyledi:

"Petkim Yönetim Kurulu Başkanlığı için teklif oldu. Kabul etmedim. Benim kendime göre prensiplerim var. Bu aşamada bir şey söylersem, o görevlere gelen insanları incitmiş olurum. Ben kendimden mesulum. Seçimler bitti, hemen Mayıs'ta Meclis lojmanını boşalttım. Evim olmadığı için kiraya çıktım. Şimdi kira ödüyorum. Biliyorsunuz büyük gürültü koparan çifte emeklilik maaşı var ya, onlardan birisini de almıyorum. Siyasetçi olarak giderimiz çok fazla. Geçinmek için çalışmak zorundayız. Onun için branşım olan hukuk dalında çalışarak kazanmam, devlete daha fazla yük olmamam daha doğru olur."

Plastik cerraha ise Yatçılık!
İçişleri eski Bakanı Ülkü Güney de Ataköy Marina Yat İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı reddetti. Güney'in böyle bir görevi uygun bulmadığı, üstelik uzmanlık alanıyla yakından uzaktan hiçbir ilgisi bulunmayan bu görevi kabul etmesinin mümkün olmadığını söylediği belirtildi. Plastik Cerrah olan Güney'in "Yıllarca eleştirdik, şimdi görev kabul edeceğiz, olacak iş değil. Ayrıca benim yatçılıkla ne alakam var? Anlamadığım işi nasıl idare ederim?" dediği öğrenildi.

Şamil TAYYAR


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır