kapat

17.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çarşaflıymış!
Artvin'de yakalanan canlı bomba Nuray Bilici İran pasaportu kullanıyormuş. Dişi bombanın Bgboun Tas adına düzenlenen pasaporttaki resmi çarşaflı.

Beyoğlu'ndaki Hayal Kahvesi ile Avcılar Şehit Mustafa Burcu Parkı'na bomba koyarak bir kişinin ölümüne 32 kişinin yaralanmasına neden olan bombacıların itirafları Artvin'deki canlı bomba Nuray Bilici'yi açığa çıkarmıştı. Bilici'nin sorgusu ise PKK teröründeki İran imzasını bir kez daha vurguladı.

Artvin'de örgütten gelecek eylem emirlerini beklerken yakalanan Gaye Zeyno kod adlı Nuray Bilici'nin İran pasaportu ve kimliği kullandığı saptandı.

Bilici'nin Bgboun Tas adına düzenlenen pasaport ve kimlik belgesinde kara çarşaflı resimleri yer alıyor. Sorgusu sırasında cinsel organına sakladığı siyanürü içmesi son anda önlenen Bilici'nin İran dışında Yunanistan'la da ilişkisi saptandı.

İran'da tedavi
Nuray Bilici'nin yakalanma operasyonuyla ilgili olarak dün bir basın toplantısı düzenleyen Artvin Emniyet Müdürü Selim Şahin, Bilici'nin önemli açıklamalar yaptığını bu açıklamalar sırasında örgüt evleri ve arkadaşlarını ele verdiğini söyledi.

Şahin, Bilici'nin örgüt üyesi olmaktan ve olaylara karışmaktan ötürü 3 kez tutuklanıp cezaevine konulduğunu, Kuzey Irak'ta bir çatışmada yaralanınca ise İran'daki bir hastanede tedavi gördüğünü anlattı.

Şahin'in anlattığına göre Bilici, daha sonra Yunanistan'ın Pire Kenti'nin Lavre Bölgesi'ndeki PKK kampında eğitildikten sonra Suriye'ye gidip uzun süre Abdullah Öcalan'la birlikte olmuş.

Şahin'in basın toplantısına, Nuray Bilici'nin amcası Selim Bilici de katıldı. Evinde yakalanan yeğeni Nuray Bilici'nin azılı bir terörist olduğunu olaydan sonra öğrendiğini söyleyen Bilici, "Bizim böyle bir akrabamız olamaz. Biz vatanımıza milletimize bağlı bir aileyiz. Annesi öldükten sonra Nuray tamamen kötü yola düşmüş. Böyle birini tanımıyoruz artık" dedi.

Bombacı tatbikatı
İstanbul polisi dün Avcılar ve Hayal Kahvesi bombacıları Mesil Demiralp ile Sedat Adalmış'a tatbikat yaptırdı. Bombacılar yeni bir "Mısır Çarşısı" katliamı yaratmak istediklerini ifade ettikleri saldırıları, en ince ayrıntısına kadar anlattılar. Yetkililer Fehime Aydar ve Bahar Kemender adlı bombacı militanların da sorgulamasının sürdüğünü ifade ettiler.

PKK bombacıları Mesil Demiralp, Sedat Adamış ve Nuray Bilici ile bu kişilerle irtibatlı oldukları belirtilen Hüseyin Kutlutürk, Mehmet Ali Yılmaz, Erkan Karabay, Sabriye Çiftçi, Fatma Kaya, Nesih İnan, Veysel Demir, Veli Kangal, Ercan Kılıç'ın da bulunduğu 14 kişi bugün İstanbul DGM'ye çıkarılacak.

Serdar CANIPEK - Veli SARIBOĞA


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır