kapat

17.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
igs GÜNGÖR MENGİ
Aktaş istifa!
Kirlenmiş bir havuza attığınız melek bile temiz kalmaz. Bu deneyi son kez Kutlu Aktaş'la yaşadık. Aktaş, idarecilik kariyeri başarılı valiliklerle taçlanmış örnek bir şahsiyetti. Bilgili, çalışkan, dürüst, inisiyatif sahibi..

NURİYE AKMAN
Aban'ın ruhu
Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen gazeteci ve yazarların düzenlediği "2. Abant Platformu"na katıldım. Komisyon çalışmalarının yarısından fazlası boyunca tek kadın katılımcıydım.

ÇETİN ALTAN
Statükoculuktaki inatlaşma ve globalleşme orkestrasyonu
21. Yüzyıla 165 gün kala Ankara'nın pozisyonuna kuş bakışı bakıldığında görünen o ki, Türkiye globalleşme orkestrasyonuna herhangi bir yatkınlık göstermemekte inatlaşıp katılaşıyor...

MEHMET ALTAN
İntihar...
İnsanoğlunun iç dünyası, anlaşılması henüz mümkün olmayan gizlerle dolu.
Silahını iki kez ateşleyerek gözünü kırpmadan kendini öldürmeye teşebbüs eden Hikmet Uluğbay'ın dramı, yaşamla ilgili cehaletimizi bir kez daha yüzümüze vurdu.

CAN ATAKLI
Avrupalı zor ikna oluyor
Küçük Melis'in hayata veda ettiğini duyar duymaz tedavi gördüğü Londra'ya uçtuk. İki yıl süren umudun bir anda tükenmesi elbette çok acı.

İPEK CEM
Orta ve uzun
Bu köşede zaman zaman uzun dönemli ve stratejik düşünmeyi öven yorumlarda bulunuyoruz. Ülkemizde özellikle eksikliği hissedilen bu tür yaklaşımlar, eğitimden politikaya, ekonomiden sivil topluma her alanda ihtiyaç duyuluyor.

CENGİZ ÇANDAR
"Stratejik" düşünceler...
Çok yakın geçmişe kadar Süleyman Demirel'in Kudüs'te Filistinliler tarafından protesto edildiği kutsal mekânlarında Türk olduğumuz için elle tutulurduk. Özel bir saygıya ve ilgiye muhataptık. İntifada'dan önce de, sonra da. Sadece Türk olduğumuz için...

NECATİ DOĞRU
Vatandaş memuruna sahip çık!
Bundan 15 yıl önce işçilerin yüzde 90'ı ilkokul mezunuydu. Bugün kökleşmiş sanayi şirketleri ve "Toplam Kalite Yöntemi" uygulayan fabrikalar lise mezunu olmayanı işçi diye almıyorlar.

YAVUZ DONAT
Siyasi ahlak
Hükümet çalışıyor... Meclis çalışıyor... TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut dedi ki "Ağustos'ta da çalışırız."
"Tatil" diyecek olduk.

CAN DÜNDAR
Özal'ın parmağı Kartal'ın parmağı
Ben çocukken de bu tür efsaneler kol gezerdi. Anneannem insanoğlunun aya gittiğine inanmaz, çekimlerin de stüdyoda yapıldığını söylerdi. Okuldakiler Elvis Presley'in ölmediğini anlatır, "Cenazesini izleyenler arasında kendisi de varmış" derlerdi.


ZEYNEP GÖĞÜŞ
Haciz
BRÜKSELÑAvukat Fikriye Güzel Belçika vatandaşı. Fikriye Güzel "aile birleşmesi hakkı" tanınmayan bir Türk işçisinin Belçika İçişleri Bakanlığı'na karşı açtığı davayı kazandı. Sonuç: Fikriye Hanım Belçika İçişleri Bakanlığı'nın mobilyaları için haciz kararı aldırdı, mahkeme ayrıca günde 50 bin Belçika Frangı da (yaklaşık 510 milyon TL) ceza yazıyor...

YILMAZ KARAKOYUNLU
Meleğin kanadındaki leke...
Siyasette portre yazanların gözlem isabeti müthiştir. Zaman içinde çehrelerin değişip, asıl yüzlerin ortaya çıkışını ibretle izleriz.

KEMAL KILIÇDAROĞLU
Mevcut sigortalıların emekliliği ne kadar uzayacak?
TBMM Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonunda görüşülmeye başlanan tasarının en çok merak edilen konusu, yeni sistemin kişileri nasıl etkilediğidir. Özellikle emekliliğine kısa bir süre kalanlar, nasıl bir geçiş süreciyle karşı karşıya kaldıklarını öğrenmek istiyorlar.

ZÜLFÜ LİVANELİ
Türk şiiriyle kutlanan Fransız baharı
Bir UNESCO toplantısı için Paris'teyim. İnsanlar rahat, dalgacı, gevşek...Amerikalılar'ın "tembel nehir" dedikleri bir yaz rehaveti içindeler.Her milletten turist, kestane ağaclarıyla bezeli bulvarları istila etmiş.

RAUF TAMER
Elma dersem çık
Yazıyı yazdığım şu dakikaya kadar Mehmet Altınsoy, halâ ortalarda yok... Halâ bir açıklaması yok.Hani şu Özal suikastı...

HINCAL ULUÇ
Bir Tavsiye
İhtiyar delikanlının son maceraları..Gençliğinde makarna kovboyları çevirirken güneşte fazla kalmış olmalı Clint Eastwood.. Yüzü yaşının gereğinden çok fazla kırış kırış olmuş..

AHMET VARDAR
Eski kaşarlar iş başında...
Hemen hemen 40 senedir şu teşkilatın içinde sayılırım. Yani öyle kıyısından, köşesinden değil de tam göbeğinden... Tabii gözlemci, gazeteci olarak...!

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır