kapat

17.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Muhteşem açılış
Rumelihisarı Konserleri Muazzez Ersoy'la başladı

Bu yıl Rumeli Holding'in organizasyonuyla düzenlenen Rumelihisarı Konserleri Muazzez Ersoy ile başladı.. Rumelihisarı'nın nostaljik atmosferinde nostalji kraliçesi olarak tanınan Muazzez Ersoy'un verdiği konser muhteşemdi.1200 biletli seyirci Ersoy'un şarkılarıyla adeta kendilerinden geçti. Hakan Uzan ve eşi Yeşim Salkım Uzan'ın ev sahipliği yaptığı geceye Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve eşi Aylin Sarıgül de katıldı.

5 vokalist ve 24 kişilik saz
Ali İhsan Kısaç yönetiminde, 5 vokalistten oluşan 24 kişilik özel saz grubuyla sahneye çıkan Muazzez Ersoy, modacısı Nur Yerlitaş imzalı 3 kostüm değiştirdi. Yaklaşık 2,5 saat program yapan Ersoy, sevilen nostaljik parçalarıyla kendisini izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

Sezen Aksu'nun okuduğu "Firuze"yi de seslendirerek tarihi Hisar'ın taş basamaklarını dolduran müzikseverlere tatlı bir sürpriz de yapan Ersoy, asıl sürprizini Hakan Uzan'dan izin alıp sahneye çıkardığı Yeşim Salkım'la gerçekleştirdi. Ersoy ile Salkım, birlikte "Sevdim Seni Bir Kere"yi seslendirdiler. Muazzez Ersoy, Nadide Sultan'a "Konyalım"ı, Sümer Ezgü'ye de halktan gelen istek üzerine, "Çökertme" adlı türküyü okuttu. Gecenin finali görülmeye değerdi. Muazzez Ersoy, "Samanyolu"nu seslendirirken tüm ışıklar söndü, sadece yanan çakmakların ışığı Hisar'da birer ateşböceği gibi parladı. Muazzez Ersoy, bu akşam da Rumelihisarı'nda sahne alacak. Pazar günü ise Ayna Grubu sevenleriyle buluşacak...

NOTLAR
Gişe önlerinde oluşan kalabalığı önlemek için yapılan 3 jetonlu gişeler, 1200 kişinin içeri rahat bir şekilde girmesini sağladı.

Seyirciler, 3 elektronik kapıdan geçtiler. Son kapıda ise çantalar tek tek arandı.

Tarihi mekanda gazetecilerin rahat çalışabilmeleri, dinlenmeleri için özel basın köşesı hazırlandı.

Hisar girişinde pastahane açan Karafırın, konser boyunca müzikseverlere hizmet verdi.

Hisar'da sahneye çıkacak sanatçının rahatı için, iğneden ipliğe içinde her şey bulunan özel kulis, dün ilk kez Muazzez Ersoy'u ağırladı...

Açılışta polis hariç, 60 özel güvenlik görevlisi çalıştı. Bunun yanında açılıştaki görevlilerin sayısı ise 200'ün üzerindeydi. Bu arada Hisar'ın dört bir yanında özel güvenlik şirketine ait görevlilerin nöbet tutması dikkatleri çekti.

Sahil trafiğinin sıkışmaması için Hisar önüne ve yakınlarına park yaptırılmadı...

İzleyiciler, Hisar'ın tarihi taşlarına değil özel olarak hazırlanan ve bedava dağıtılan minderlere oturdular.

Esin ÖVET-Gülşen YÜKSEL


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır