kapat

17.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Bako pazartesi yakalanacak'
"Banker Bako" lakaplı Baki Cengiz Aygün'ü evinde sakladığı iddiasıyla Türkiye gündemini çalkalayan Sarıyer Cumhuriyet Savcısı Ertaç Giray Bako'yu yakalamayı onur meselesi yaptı.

"Ben inançlı bir insanım. İlahi adalete inanıyorum. İşlediğimiz suçlar ilahi adalette tecelli olur" diyen Giray, Banker Bako'nun en geç pazartesi gününe kadar kesinlikle yakalanacağını öne sürdü.

Banker Bako'yu Ümraniye Cezaevi'nde Asayiş ve Güvenlikten Sorumlu Savcı olduğu dönemde tanıdığını hatırlatan Giray, Bako'nun yakalanmasını herkesten çok istediğini belirterek, "Türk polisinin Bako'yu yakalayacağına inanıyorum. Oturduğumuz semte, Bako gelmiş veya işyerlerinde görülmüş olabilir. 21 ailenin oturduğu binada herhangi birisine de gelmiş olabilir. Bizim binaya girmiş ve arka bahçeden kaçmış olabilir" diye konuştu.

Üç şık var
Bu olay üzerinde kendisinin de araştırma yaptığını ifade eden Giray, "Olay komplo ve iftira zinciri halinde gelişti. Böyle bir olay olduysa 3 şık var. Birincisi, Bako binaya geldi ve gitti. İkincisi polis takipteyken Bako'yu elinden kaçırdı. Üstlerine karşı iş yapıyor görünmek için Bako'nun görüldüğü o bölgede pusu kurdu. Üçüncüsü binaya geldi ve hiç çıkmadı. Ya da hiç gelmedi" dedi. Şu anda senelik izinde bulunan Savcı Giray görev yeri olan Sarıyer Adliyesi'ne maaş farkını almak için geldiği öğrenildi.

Nurten ERTUL (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır