kapat

17.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Güneş hakkındaki doğrular, yanlışlar
Bu düşünce büyük bir hatadır. Güneş ışığı karşısında, vücuttaki pigment hücreleri kendisini korumak için harekete geçer. Ancak, normal bir bronzlaşma size uzun süreli korunma sağlamaz. Ne kadar bronzlaşırsanız bronzlaşın, mutlaka korunma derecesi (SP) 12'nin üzerinde güneş yağı kullanmalısınız.

Güneş yağı kullandıkça, gün boyu deniz kenarında durabilirim.

Bu da yanlış bir düşünce. İnsanlar, güneş yağlarını çok ince şekilde sürüyorlar. Terledikçe, denize ve duşa gittiklerinde veya havlu gibi eşyalara sürtündükçe, güneş yağlarının etkisi azalıyor, hatta yok oluyor. Bu nedenle, güneş yağlarını kalın sürmeli ve denizde kalış süresi boyunca sürekli yenilemek gerekiyor. Zaten, yukarıdaki şartların varlığı nedeniyle yağlardan ancak yarı etki alınabiliyor.

Kuzey ülkelerinde veya kuzeyde yaşıyanlar deri kanserine daha az yakalanırlar. Çünkü, güneşi diğerlerine nazaran az görmektedirler.

Cilk kanserinde güneşin etkisi inkâr edilemez. Ancak bu hastalıkta, vücudun kansere olan eğiliminin yanı sıra, güneşle uzun süreli temas değil, güneşin şiddeti önemlidir. Bu nedenle, eğer kişide cilt kanserine eğilim varsa, güneşin şiddetli olduğu bir bölgede yapılan tatil de yeterli olabilir.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır