kapat

17.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Konca'dan tam 1 yıldır haber yok
Konca Kuriş. 17 Temmuz 1998 yılında, evinin önünden silahlı üç kişi tarafından kaçırıldı. Aradan tam 1 yıl geçti sır perdesi hâlâ aralanmadı

Mersin'de , tam bir yıl önce, 16 Temmuz'u 17 Temmuz'a bağlayan gece, silahlı üç kişi tarafından kaçırılan İslamcı-feminist yazar Konca Kuriş'in sırrı hâlâ çözülemedi. Kuriş Ailesi umutlarını hiç kaybetmeden, "annelerinin bir gün döneceğine" inanıyorlar. 3 küçük kardeşine kol kanat geren evin büyük oğlu Yahya ve kızı Sırma, annelerinin hayatta olduğuna inandıklarını belirterek, "O güçlü bir insandı ve yaşamında büyük idealleri vardı. Bir gün mutlaka geri dönecek" diyorlar.

"Kokusunu özledik"
Annesiz bir yılın çok zor geçtiğini belirten Yahya Kuriş şöyle konuştu: "Annem kaçıralı tam bir yıl oldu. Bize bir asır gibi geliyor. Bugüne kadar ne bir ihbar, ne de bir telefon aldık. Onun kokusunu, sıcaklığını özledik."

Yahya Kuriş, annesinin Hizbullah örgütünden tehdit aldığını belirterek şöyle devam etti: "Ama annemi Hizbullah kaçırdı veya bir örgüt kaçırdı diyemem. Hiçbir delil yok. Olay günü yaşadığım şokla bir açıklamam olmuştu ve bunun üzerinde çok duruldu. Açıklamam çarpıtılarak annemi Hizbullah örgütü üyesi gibi gösterdiler ama annem bir TV programında, hiçbir örgütle bağı olmadığını söylemişti."

Şevket COŞKUN-Fatih ŞAHİN (SHA


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır