kapat

17.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yaprak dökümü sürüyor
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Münir Kutluata da istifa etti

İstanbul Üniversitesi'nde Rektör Kemal Alemdaroğlu'nu protesto edip istifayı basan öğretim görevlileri kervanına İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Münir Kutluata da katıldı. Fakültenin yönetim kurulu üyeleri de önceki gün istifa etmişlerdi.

Üniversite içindeki huzursuzlukların öğrencileri ve akademik çalışmaları olumsuz etkilediğini söyleyen Kutluata, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin yara almasına göz yumabilecek, İstanbul Üniversitesi'nin yok olması sürecine razı olabilecek bir iktisat fakültesi olamayacağı düşüncesi ile yönetim kurulu üyelerimiz önceki gün istifa etmiştir. Ben de bu kararlılığımızı sürdürmek ve konunun önemini ilgililere ve kamuoyuna gereği gibi anlatabilmek için istifamı veriyorum" dedi. Fakültenin mağdur bırakıldığı uygulamalar nedeni ile yok olma süreci ile karşı karşıya olduğunu savunan Kutluata, "Kamunun fakülteye tahsis ettiği kaynaklara rağmen öğrenci hizmetlerinin aksaması, fakültenin akademik ihtiyaçları ve özlük haklarına ilişkin yaşanan sıkıntılar ve hiçbir bilimsel gerekçeye dayandırılmadan dört bölümün kapatılarak İktisat eğitiminin geriye götürülmesi yaşanan olumsuzluklardan bazılarıdır" diye konuştu.

Serter'den itiraz
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Münir Kutluata'nın istifasını açılamasının ardından İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nur Serter bir basın toplantısı düzenleyerek tüm iddiaları reddetti. Serter, yapılan yeniliklere ayak uyduramayanların istifa ettiğini ileri sürdü.

Kutluata'nın istifasının doğru bir karar olduğunu söyleyen Serter, "Yeniliklere ayak uyduramayanlar uzaklaştıkça, üniversitemizdeki yeniden yapılanma çalışmaları daha rahat yapılabilecektir" dedi. İstanbul Üniversitesi'nin, daha önceki yönetimlerin aksine daha ciddi bir yönetim anlayışına kavuştuğunu ileri süren Nur Serter, "Kemal Alemdaroğlu'nun rektörlüğe getirilmesinin ardından çok daha farklı bir yapı oluşturulmuştur. Bu yapıya uyamayanlar istifa etmektedirler. Destek olanlar ise görevlerinin başındadır" şeklinde konuştu.

Yusuf DEMİR


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır