|
Patlıcan salatası
Malzemesi
* 3 adet patlıcan
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 küçük mayonez
* 5-6 diş sarmısak
* 4 çorba kaşığı sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
* 1/2 limon suyu
* Tuz
|
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları ateşte közleyelim. Sap kısmından tutup kabuklarını aşağı doğru çekerek soyalım. Patlıcanları 1/2 limonlu suya daldırıp 3 dakika bekletelim. Sularının süzülmesi için patlıcanları avuç içinde iyice sıkalım. Patlıcanları önce boyuna, sonra enine bıçak darbeleri ile vurarak kıyalım. İçine dövülmüş sarmısağı, yoğurdu, mayonezi ve tuzu ekleyerek, karıştıralım. Servis tabağına alalım. Üzerini dilediğimiz şekilde süsleyip, servis yapalım.
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|