kapat

17.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Patlıcan salatası
Malzemesi
* 3 adet patlıcan
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 küçük mayonez
* 5-6 diş sarmısak
* 4 çorba kaşığı sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
* 1/2 limon suyu
* Tuz

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları ateşte közleyelim. Sap kısmından tutup kabuklarını aşağı doğru çekerek soyalım. Patlıcanları 1/2 limonlu suya daldırıp 3 dakika bekletelim. Sularının süzülmesi için patlıcanları avuç içinde iyice sıkalım. Patlıcanları önce boyuna, sonra enine bıçak darbeleri ile vurarak kıyalım. İçine dövülmüş sarmısağı, yoğurdu, mayonezi ve tuzu ekleyerek, karıştıralım. Servis tabağına alalım. Üzerini dilediğimiz şekilde süsleyip, servis yapalım.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır