kapat

11.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GÜNÜN İÇİNDEN
Duygularımız karara yansımaz
Diyor ama eklemeden de edemiyor... "Şehit eşi Yıldız hemşire konuştukça yüreğim sızladı..."

Dosta güven düşmana korku
Efes 99 Tatbikatı'nda, kara, hava, deniz, jandarma ve özel kuvvetlerimiz, başarıyla hedefleri imha etti.

Sokak çocukları için çalacağım
İlkokul çocuklarını 1.5 saat anlattıklarım ve çaldıklarımla yerlerine mıhladım; Gerçek mutluluğu o zaman yaşadım

Ders almıyoruz
Marmaris ormanları yine alev alev. Sipariş edilen, ancak ödenek olmadığı için alınamayan 6 söndürme helikopteri gelseydi bu korkunç facia önlenecekti.

Kaza mı cinayet mi
Adli Tıp araştırıyor: Milyarder tefeci Şakir Kurtbey Polat kazayla mı öldürüldü yoksa Malki gibi alacak kurbanı mı oldu.

Teröre geçit yok
Güneş bataryaları yerlerine ulaşmadı
Teröristlere ulaştırılmak üzere Almanya'dan getirilen telsiz ve güneş enerjili şarj bataryaları Gaziantep'te ele geçirildi. Mehmet B., Mehmet D. ve Halime B. gözaltına alındı.

Japon-Alman savaşı
Otomobil dünyasının efsanesi, 24 saatlik Le Mans Yarışı bu yıl her zamankinden daha heyecanlı. Hafta sonu yapılacak yarışa Almanlar tüm güçleriyle 3 koldan asılıyor, ama yarışı Toyota alıp gidecek gibi.

Faciaya kılpayı
Caledonian Havayolları'na ait Boeing 737 tipi uçakta basınç düşünce önce kaptan pilot sonra da kabin amiri bayıldı. Büyük faciayı ikinci kaptan önledi.

POLİTİKA
"İstihbarat birimi kahveye dönmüş"
İstihbarat servislerinin yolgeçen hanına döndüğünü söyleyen Tantan iddialı: Bu işi kolayca çözerim.

İlk gol Çiller'den
Bir şafak baskınıyla alelacele GİK'i toplayan DYP lideri Çiller, olağanüstü kongreyi 21 Temmuz yerine 20 Kasım'da toplatmayı başardı.

Yine 'kıyak' hazırlığı
Bugünlerde Ankara kulislerinde, Anayasa Mahkemesinin 7 kez iptal ettiği Kıyak Emeklilik ile ilgili Meclis'te yeni bir çalışma başlatıldığı iddiası dolaşıyor.

Ortaklar fazla mesaide anlaştı
Koalisyon ortakları, protokolde yer alan öncelikli yasaların bir an önce çıkarılması için Meclis'in Temmuz ayında da çalışması konusunda anlaştı.

Milletvekillerine nezaket mektubu
Meclis İdare Amiri, MHP'li Ahmet Çakar, tüm milletvekillerine bir mektup göndererek, yeni dönem Meclis faliyetlerinde herkesin birbirine karşı saygılı ve ölçülü olması gerektiğini bildirdi.

Lojmanlara videolu takip
Meclis Başkanlığı, lojmanlarını boşaltan eski Milletvekillerini videolu takibe aldı.

EKONOMİ
İsteyince oluyormuş
Yaklaşık bir yıldır bekleyen Bankalar Yasası komisyonun 2 günde toplam 28 saat süren çalışmaları sonucu dün sabah Meclis'e sevkedildi. Bankalar için yeni bir dönem başlamak üzere.

Rüzgar gibi geçmesin
Rekor bir sayıyla güvenoyu sınavını aşan 57. Hükümet, iş dünyasının kırılan umutlarını yeniden yeşertti.

"Haydi Ankara sana güveniyoruz"
Daha yeni kurulan hükümetten otomotivden tekstile, turizmden demir-çeliğe herkes acil yardım feryat isterken, son on yılın en kötü sezonunu yaşayan hazır giyimciler moral destek için kolları sıvadı.

TOBB: Mali Milat kalksın
TOBB'un "Genişletilmiş Oda Başkanları Toplantısı"ndan dört değişiklik önerisi çıktı. Hazırlanan rapor bugün Maliye Bakanlığı'na sunulacak.

"Yeni pazarlar bulmalıyız"
Başbakan Bülent Ecevit DTM'nin davetlisi olarak gelen yabancı gazetecileri kabulünde Afrika'ya açılmak gerektiğini söyledi.

ATO'dan ilaç gibi taslak
Ankara Ticaret Odası (ATO) bazı kamu alacaklarının "özel uzlaşma" yolu ile tahsili hakkında kanun taslağı hazırladı.

Sanayiye borsa desteği
İSO ve İMKB, sanayinin üretim kabiliyetinin geliştirilmesi için işbirliğine gidiyor. Amaç, halkın tasarruflarına ulaşarak tabandan sermayeye katılımı sağlamak

Bir reform takvimi şart
Ekonominin düze çıkması için temel adım, reformları takvime bağlaması

Bütçede erkeklik tartışması
1999 Bütçesi görüşmeleri sırasında FP ile MHP'li milletvekili arasında 'Erkeklik' tartışması çıktı. MHP'li Aydın Ali Uzunırmak "hiç tereddütünüz olmasın. Erkekliğimizi ispatlarız" dedi.

Dışarıdan borçlanma daha da zorlaşabilir
Dünya merkez bankalarının bankası durumundaki BİS'in yeni önerisi kabul edildiği taktirde, dış borçlanma pahalılaşacak ve zorlaşacak.

Petrolde iki yerli evlendi
Türkiye'nİn büyük petrol şirketlerinden Tabaş ve Turcaş, üretimlerini artırmak ve güçlü bir üretim sermayesiyle dışa açılabilmek için güçbirliği yapma kararı aldı.

Faizlerde suni yükseklik
Akbank 2000 yılı sorununu çözdü. Dünyaca ünlü danışmanlık firması Gartner Group tarafından denetlenen Akbank geçen yılın başından beri sürdürdüğü çalışmalar sonucunda 2000 yılı sorununa yüzde 88 uyum gösteriyor.

Altın çakıldı kaldı
İngiltere Merkez Bankası'nın altın satışıyla 265 dolara kadar inen altın fiyatları yeni bir satış dedikodusu ile son 20 yılın en düşük fiyatı olan 258 dolara indi

Borsaya banka gazı
Yeni Bankalar Yasa Tasarısı'nın Meclis'ten geçmesi son bir kaç gündür sıkışık bir seyir izleyen borsayı patlattı. İMKB-100 Endeksi günü yüzde 5.13 yükselerek 5560 puandan kapattı.

113 bilgisayar kaybolmuş!
Ziraat Bankası vakfıo yetkililerihakkında görevlerini kötüye kullanmak suçuyla dava açıldı. Suçlamalardan biri de satın alınan 113 bilgisayarın kaybolması

DÜNYADAN
'Donanmanı da yok ederiz'
Nato generalleri barışa yanaşmayan Sırplar'a resti bu sözle çekti. Elde avuçta bir şeyi kalmayan Sırplar anlaşmayı 3 saatte imzaladı.

Game over
Oyun bitti... NATO Sırplar'la atari oynar gibi oynadı. Tek bir asker kaybı vermeden savaşı kazandı. Miloseviç'in inadı ülkesini felakete sürükledi.

Eve dönüş heyecanı
Kırklareli'ndeki göçmen kampında adeta bayram havası var. Herkes eve döneceği günü iple çekiyor. Ama herkesin yüreğinde aynı korku: Yine olursa...

SPOR
'Alpay'ı bitirin'
Teknik menajer Rıdvan Dilmen'in yoğun talebi üzerine girişimlerini hızlandıracaklarını belirten F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım "Alpay için Beşiktaş'a iki oyuncu ve para teklif edeceğiz" dedi

Yıldırım'dan Alpay'a: SUS
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Beşiktaş'lı Alpay arasındaki "köşe kapmaca" hala 3konuşuluyor.

Abdullah'ın tatil keyfi
F.Bahçe'nin yeni süperstarı Abdullah imzayı attıktan sonra tatil için soluğu Kuzey Kıbrıs'ta alarak yeni sezon için moral ve güç depolamaya başladı

Erol'un rotası Almanya
Dereağzı'ndaki basın odasına alınmadığı için basın toplantısını bir kafeteryada yapan Erol "Artık Almanya'ya gidiyorum" dedi

Taviz vermeyeceğiz
Alpay, Ali Eren ve Fevzi'yi aralarında görmek istediklerini vurgulayan Süleyman Seba, "Ama paramızı sokaktan toplamadık. İstekleri verebileceğimizi aşıyor" diyerek tartışmalara nokta koydu

Fevzi&Ali Eren isyanda
Beşiktaş'ta satış listesine konulan Fevzi ve Ali Eren, yönetimin kendilerine haksızlık yaptığını belirterek, "Kalmak isteriz ama biz profesyoneliz" dediler

Ali Nail'e teklif yağıyor
1.Lig'in yeni takımı Göztepe'nin 75 milyara satışa çıkardığı tecrübeli Ali Nail, birçok kulübün listesinde

Terim'e açık çek
Trabzonspor'de teknik direktör arayışları sürerken, başkan Mehmet Ali Yılmaz Galatasaray'dan ayrılacağı haberleri artan Fatih Terim için, "Kulubüyle anlaşıp gelsin, para önemli değil" dedi

En iyi ikinciyiz
Türkiye'nin ikinciler arasındaki liderliği sürüyor

Bizi sattılar
"Yalnızca hakkımı istedim. Ama mal gibi ortada kaldım"

Fatih'ten Almanlar'a: Beni buradan kurtarın
Önceki gece menajer Farian'a "Avrupa'da her kulüp olur" diyen Fatih öğleden sonra "Sözlerim yanlış anlaşıldı" dedi

Terim: Bana saygısızlık etti
Fatih'in nikahına şahit olmasına karşın gitmeyen G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, Bana 'Yarım saat sonra' geliyorum deyip gitti.

SİBER HABER
Yeni maden çocuklar

Tekno

Link

BAYAN SABAH
Gülümseyin!
Bir erkeğin ilgisini çekmenin en kolay yolu gülümsemesini bilmek.

Bir demet dağ çiçeği
Binbir renkli dağ çiçeklerini izlesem, ne başını ne sonunu görebildiğim patikaya vursam kendimi. Kara gözlü eşeğin semerine yüklesem hayatı, Toroslar'a çıksam. Yaylaların çilekeş kadınları yufka ekmeklerini ıslatıp doyursa karnımı, yer yatağında uyusam. Gözlerim, yeşile açılsa uyanınca...

Barışı arayan vakıf
Silahın ve şiddetin yaşamın doğal ögesi olma yolunda hızla ilerlediği toplumumuzda güzel insanlar da var. Onlar barışı, uzlaşmayı arıyor... Onlar hoşgörüyü arıyor... Sorunları diyalogla çözmenin gücüne inanıyor... Ve onlar, gençleri eğitiyor. Onlara barışı sürdürme ve geliştirme becerilerini öğretiyor...

Erkek giyiminin incelikleri!
Giyim-kuşam, şıklık, zerafet artık sadece kadınlar için değil erkekler için de büyük önem taşıyor. Her gün gardırobun önüne geçip "ne giyeceğim" diye düşünen erkeklere bazı öneriler...

Unutulmayan okul yılları
Demet Şener, okul yıllarını geride bırakmış, güzel ve başarılı bir manken. Herkes gibi, onun da hiç unutamadığı çok renkli okul anıları var.

Fantezilerin dozunu ayarlamak!
Fanteziler, fetişist duygular, dozunda ve yerinde kullanıldığında, cinsel hayata adeta bir yemeğin sosu gibi lezzet katar ve son derece doğaldır. Ama bu fanteziler, her iki tarafın da isteği ve uyumu çerçevesinde olmalı, zorlamada bulunulmamalıdır.

MAGAZİN
Melekler uyanınca

Bu maçı Metallica alacak

Akıllı milyoner, parasını korumanın yolunu buldu

Kırmızı Urbalılar şimdi motorize

Harbi ol, ciğerimi ye

Hatırlar mısın o güzeli

Dansa veda

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır