kapat

11.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Altın çakıldı kaldı
İngiltere Merkez Bankası'nın altın satışıyla 265 dolara kadar inen altın fiyatları yeni bir satış dedikodusu ile son 20 yılın en düşük fiyatı olan 258 dolara indi

Mayıs ayı başında İngiltere Merkez Bankası'nın altın rezervlerinin yarısından çoğunu satmayı planladığını açıklamasıyla şok düşüşe geçen altın fiyatları dün 258 dolara kadar inerek son 20 yılın en düşük seviyesini gördü. Dünkü şok düşüşte Yunanistan Merkez Bankası'nın da altın satışına hazırlandığı yönünde dedikodular etkili oldu. Dün Yunanistan Merkez Bankası'ndan (YMB) yapılan bir açıklamada böyle bir hazırlık olmadığı belirtilerek dedikodular yalanlandı ama bu piyasanın altın satışını durdurmaya yetmedi. YMB yetkilileri yaptıkları açıklamada yabancı para rezervlerinin 21 milyar dolar seviyesinde bulunduğunu belirterek altın satma ihtiyacı duymadıklarını açıkladı.

Uzmanlar bu seviyenin ardından altının onsunda kısa bir süre için değer artışı yaşanabileceğini ama altın satışları tamamlanmadan fiyatların istikrara kavuşmasının zor göründüğünü belirttiler. Şu anda Para Birliği çerçevesinde Yunanistan, İsveç ve Danimarka muhtemel altın satıcısı ülkeler olarak görülüyor. Para Birliği'ne üye olacak ülkeler euronun güçlü bir para birimi olmasını sağlamak için rezervlerindeki altın miktarının yüzde 16 oranına kadar indirmeyi planlıyorlar. Fakat Başta İngiltere ve ABD olmak üzere bu karara karşı çıkan tülkeler de mevcut. Bunun yanında Uluslararası Para Fonu (IMF) da rezevlerindeki aytın miktarını azaltmayı planladığını açıklamıştı.

Danimarka Merkez Bankası ise 1998 yılı sonunda rezervlerindeki altın miktarının 4.32 milyar dolar olduğunu açıklamıştı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır