kapat

11.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Meyveli tart
Malzemesi
* 1 paket margarin
* 4 adet yumurta
* 2 su bardağı un
* 5 çorba kaşığı şeker
* 1 paket kabartma tozu
* 4 adet elma
* 100 gram hindistancevizi
* 1 çorba kaşığı un
* 1.5 su bardağı pudra şekeri


HAZIRLANIŞI

Hamur yoğuracağımız derin bir kaba eritilmiş ve ılıtılmış margarini alalım. İçine, 1 adet yumurtayı, şekeri ve kabartma tozunu ilave edelim. Unu ekleyip, özleşene dek yoğuralım. Yağlanmış ve hafif şeker serpiştirilmiş yuvarlak cam tepsiye hamuru yayalım. Elmaları soyup, fındık iriliğinde doğrayalım. Hamurun üzerine serpiştirelim. Ayrı bir yerde kalan yumurtaların aklarını ayıralım. Hindistancevizini, pudra şekerini ve unu karıştıralım. Yumurta aklarına azar azar ilave edelim. Karışımı elmaların üzerine dökelim. Önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene dek pişirelim. Dilimleyerek, servis yapalım.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır