kapat

11.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
113 bilgisayar kaybolmuş!
Ziraat Bankası vakfıo yetkilileri hakkında görevlerini kötüye kullanmak suçuyla dava açıldı. Suçlamalardan biri de satın alınan 113 bilgisayarın kaybolması

Ziraat Bankası Personel Vakfı yönetimi mahkemelik oldu. 30 bin üyeli vakfın yöneticileri hakkında görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiye 16'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Hazırlanan iddianamede, Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Metin Akpınar, Mahmut Haboğlu, Sağlık Hizmetleri Müdürü Bilge Sönmez'in de aralarında bulunduğu 12 kişi, satın alınan 113 bilgisayarın kaybolması, Bolu Tüneli'nde yakın zamanda faliyeti geçmesi mümkün olmayan güzergahta benzin istasyonuna ortak olmak, 250 ton çimentoyu bağış olarak vermek gibi işlemlerle suçlanıyorlar.

Cumhuriyet Savcısı Levent Tacer tarafından hazırlanan iddianamede, 30 bini aşkın üyeden oluşan Ziraat Bankası Personel Vakfı'nın üyelerine yardımcı olmak, elverişli şartlarda kredi açmak, dinlenme tesisleri açmak amacıyla kurulduğu, buna karşılık vakıf yöneticilerinin kötü yönetim sergilemesi sonucunda ilgililer hakkında dava açılmasına karar verildiği belirtildi. İddianamede araştırmanın Tüm Banka-Sen Genel Başkanı Ali Rıza Camcı'nın şikayeti üzerine açıldığı ifade edildi.

İddialarla ilgili olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu'nca hazırlanan teftiş raporunda, 1992-1995 arasında görev yapan Başkan Metin Akpınar ve yönetimi, vakfa gelir temin amacıyla yurtdışından bilgisayar parçaları getirerek bunları Türkiye'de monte ettikten sonra bütün halinde sattıkları, 113 bilgisayarın kayıp olduğu belirtildi. Rahporda bu bilgisayarların montajı yapan firmaya hizmet karşılığı olarak verildiğinin savunulduğu ama bu iddianın yöneticiler tarafından belgelenemediğii fade edildi.

Yine raporda, kar etmek amacıyla vakıf adına satılan beyaz eşya cinsinden 17 parça Beko marka eşyanın kayıp olduğu, KARTEM A.Ş. adında bir şirket kurulduğu şirketin ilk aşamada yüzde 49.81 hissesinin vakıfça satın alındığı ve bu şirketin zamanında ölü bir yatırım olarak görülen Ankara-İstanbul oylu üzerinde yapımı senelerdir devam eden Bolu Tüneli yolunda bir benzin istasyonu işletmek projesine yöneldiği, dönemin başkanı Metin Akpınar'ın da bu şirkette küçükte olsa şahsi bir hissesinin bulunduğu belirtiliyor,

Raporda ayrıca 1996'da Başkan olan Erdoğan Varol yönetiminde de üyelerin menfaatlerinin korunmadığı, Elazığ ilindeki yarım kalmış bir okul inşaatına 250 ton civarında vakfın parasıyla çimento bağışı yapıldığı, yine nakitten uzaklaşılarak sonradan satılması büyük bürokratik engeller ve mahkeme kararına bağlı olan gayri menkul alımlarına ve sahip oldukları binaların onarımına yöneldikleri belirtildi.

Nevin BİLGİN


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır