kapat

11.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Faciaya kılpayı
Caledonian Havayolları'na ait Boeing 737 tipi uçakta basınç düşünce önce kaptan pilot sonra da kabin amiri bayıldı. Büyük faciayı ikinci kaptan önledi.

Arıza kapıda
İngiliz Caledonian Havayolları'na ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı, havada inanılmaz bir tehlike atlattı. 115 yolcuyla Dubrovnik-Londra seferi yapan uçakta gariplikler zinciri, pilot kabininin altında bulunan kargo bölümündeki kapının arızalanmasıyla başladı. Pilot kabininde basınç bir anda düştü.

Kaptan baygın
İkinci kaptan hemen olayı farkedip oksijen maskesini taktı. Kaptan pilot da maskesini takmak için hareketlenirken gözlüğünü düşürdü. Onu almak için eğildiğinde ise bayıldı. İkinci kaptan hemen kabin amirinden yardım istedi. Ancak kabin amiri de içeri girer girmez bayıldı ve kaptanın yanına yığıldı.

Güçlükle indi
BU sırada yolcu kabininde de basınç sürekli düşüyordu. Uçak tehlikeli şekilde irtifa kaybetmeye başlayınca yolcuların otomatik oksijen maskeleri açıldı. Ostend üzerindeyken Gatwick Havaalanı ile bağlantı kuran ikinci kaptan tüm olumsuz şartlara rağmen buraya zorunlu iniş yaptı ve büyük bir faciayı önledi.

Havayollarına bagaj uyarısı
İngiltere'de yolcuların kaybolan bagajlarına tazminat ödemeyen havayolu şirketleri uyarıldı. İngiliz Tüketci Hakları Bürosu, havayollarını, yolcuların haklarını korumamakla suçladı. Yedi ana maddeyi içeren uyarı mektubunda, müşterilere zarar verici tutumlarını sürdüren şirketlere sert cezalar uygulanacağı kaydedildi. Özellikle bagajı kaybolan müşterilere tazminat ödemeyen şirketlerin uçaklarına dahi el konulabileceği vurgulandı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır