kapat

11.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sanayiye borsa desteği
İSO ve İMKB, sanayinin üretim kabiliyetinin geliştirilmesi için işbirliğine gidiyor. Amaç, halkın tasarruflarına ulaşarak tabandan sermayeye katılımı sağlamak

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) ile İstanbul Sanayi Odası (İSO) arasında, Türk sanayinin kaynak ihtiyacının karşılanması ve rekabet gücünün geliştirilmesinde sermaye piyasasının daha etkin kullanılması hedefine yönelik bir işbirliği protokolü imzalandı. İSO Başkanı Hüsamettin Kavi, imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 75 yıllık bir deneyimi tamamlamış, geleceği parlak, imkan ve potansiyeli olan bir ülke olduğunu ifade ederek, ülkenin 220 milyar ABD Doları bulan gayri safi milli hasıla (GSMH) ile yetinmesinin mümkün olmadığını söyledi. Kavi, sanayinin üretim kabiliyetini geliştirmesi gerektiğini, bunun için de halkın tasarruflarına ulaşılması gerektiğini vurgulayarak, dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde tabandan sermayeye katılımın sağlandığını, gelişimin bu yolla sürdürülebileceğini kaydetti. Hüsamettin Kavi, enflasyon-faiz-kur döngüsünden Türkiye'nin mutlaka kurtulması gerektiğini belirterek, "İçinde bulunduğumuz durum ve çektiğimiz sancılar bunun arayışıdır" dedi. Kavi, yarının gerçek ekonomik unsurları olarak Borsa'nın önemine dikkat çekti.

İMKB'ye katılım azaldı
İMKB Başkanı Osman Birsen de, geçen yıl dünyada ve Türkiye'deki ekonomik olumsuzluklardan dolayı İMKB'ye katılımı beklenen birçok şirketin bundan vazgeçtiklerini belirterek, bu süreç içinde sermaye piyasasının gelişimi için çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Birsen, daha önce KOBİ'lerle gerçekleştirdikleri çalışmanın bir benzerini İSO ile gerçekleştirme yoluna gittiklerini vurgulayarak, imzalanan protokolle her iki kurumun imkan ve güçlerinin birleştirilmesi ve sanayi şirketlerinin İMKB hakkında daha fazla bilgilenmelerini sağlayacak ortak projelere yönelik çalışmalar yapılmasının hedeflendiğini anlattı. İSO üyealeriyle internet yoluyla elektronik düzeyde sınırsız bilgi alışverişine girileceğini belirten Birsen, "Potansiyelimiz, büyüme imkanımız geniş. Bunu değerlendirmek için İSO ile işbirliğine gidiyoruz" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır