kapat

11.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kaza mı cinayet mi
Adli Tıp araştırıyor: Milyarder tefeci Şakir Kurtbey Polat kazayla mı öldürüldü yoksa Malki gibi alacak kurbanı mı oldu.

Şakir Kurtbey Polat, İstanbul'un en tanınmış tefecilerinden biriydi. Borç verdiği işadamları arasında çok "ünlü" isimler de vardı. Polat, 1995 yılında satın almaya gittiği Gürpınar'daki bir inşaatta kafasından vurularak öldürüldü.

Öldüğünde üzerinden sadece 1 hafta içinde tahsil edeceği yaklaşık 30 milyarlık senet ve çek çıktı. Cinayetten bir gün sonra sol tarafı felçli olan Celal Doğan "Polat'ı ben vurdum" diyerek teslim oldu.

Doğan şu akıl almaz ifadeyi verdi: "Polat beni zorla inşaata götürdü. Gezerken bir ara 'Silahımı tut' dedi. 7.65 mm. çapındaki silahı elime aldığımda felçli kolum titredi, silah ateş aldı. Polat beyninden vuruldu."

Mahkeme bu ifadeyi kabul etti. Doğan, Bakırköy 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "kasten adam öldürmek" suçundan 24 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaya başlandı.

Ortalığı karıştıran delil
Ancak dava görülürken sürpriz bir gelişme oldu. Olay yeri tutanağında ve otopsi raporunda 7.65 mm çaplı silahla vurulduğu kaydedilen Polat'ın başından çıkan kurşun incelenmek üzere Adli Emanet'ten istendi. Gelen kurşun 9 mm çapındaydı. Bu çelişki üzerine Polat'ın mezarı açılması kararlaştırıldı.

Adli Tıp yetkilileri aldıkları kafatasında kurşunun çapı ve giriş açısını saptayacak. Ve ünlü tefecinin kazayla mı, yoksa tıpkı Malki gibi alacaklı olduğu başkaları tarafından mı öldürüldüğü ortaya çıkacak.

CİNAYETİN ANATOMİSİ
SUÇ TARİHİ: 29 Kasım 1995

MAKTUL: Tefeci; Şakir Kurtbey Polat

SANIK: Bedeninin yarısına hakim olamayan bir MS hastası; Celal Doğan

SUÇ ALETİ: 7.65'lik bir tabanca (Şimdilik)

SONUÇ: 4.5 yıldan bu yana sonuçlanamayan bir davada maktulün mezarını açtıran yeni deliller, tefeciden borç alan ünlü işadamlarına kadar uzanan olaylar zinciri...

Dilek KANTOĞLU Hüseyin ŞENTÜRK


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır