kapat

11.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ders almıyoruz
Marmaris ormanları yine alev alev. Sipariş edilen, ancak ödenek olmadığı için alınamayan 6 söndürme helikopteri gelseydi bu korkunç facia önlenecekti.

Marmaris-Aksaz yolu üzerindeki Ziraatçılar Kampı yakınında dün saat 11.45 sıralarında yangın çıktı. Yangının, Aksaz ile Yalancıboğaz mevkiine giden elektrik tellerindeki kısa devre sonucu çıktığı sanılıyor. Saatte 80 kilometre hızla esen rüzgarın etkisi ile hızla yayılan yangın tatil köyleri ile Aktaş köyünü tehdit ederken, Muğla Valisi Cemil Serhadlı, yangın mahallindeki yerleşim birimlerinin boşaltılmakta olduğunu söyledi.

Serhadlı, Orman Bakanlığı'ndan 6 helikopter tahsis edildiğini hatırlatırken "Ancak ihalesi yeni bittiği için henüz hiçbiri gelmedi. Sadece 1 keşif helikopteri görev yapıyor" diye konuştu. Yangın söndürme helikopterlerinin bir kısmının yangın mevsimi olarak değerlendirilen 15 Haziran'da geleceği vurgulandı.

'Ödenek yetersiz'
Marmaris Kaymakamı İsa Küçük ise "Marmaris'in en güzel yerleri cayır cayır yanıyor" dedi. Küçük, ödenek yetersizliği nedeniyle söndürme helikopterlerinin henüz kiralanmamış olduğunu vurguladı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, 80 km. hızla esen rüzgar nedeniyle yangının kontrol altına alınmasında güçlük çektiklerini vurgulayarak, 320 orman işçisi, 25 orman memuru, 100 asker, vatandaşlar, 16 arazöz, 1 işçi taşıma helikopteri ve 4 dozerin söndürme çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdiler.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır