kapat

11.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dosta güven düşmana korku
Efes 99 Tatbikatı'nda, kara, hava, deniz, jandarma ve özel kuvvetlerimiz, başarıyla hedefleri imha etti

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yıllık planlı tatbikatı, Efes-99, İzmir'de, Seferihisar'ın Doğanbey Körfezi'ndeki tatbikat sahasında gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Meclis Başkanı Yıldırım Akbulut ve komutanların protokol çadırında yerlerini almalarının ardından harekatı sevk ve idare eden Ege Ordu Komutanı Orgeneral Doğu Aktulga bir konuşma yaptı. Ardından gemilerden ve karadan top atışları başladı.

Gerçek mermiler
F-4 ve F-16 uçakları, hedeflere MK-82, MK-84, lazer güdümlü LPG, MAVERİCK ve makineli tüfek atışı yaptı. Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli Skorsy helikopteri ile şov yaparken, Türk Yıldızları'nın gösterisi de beğeni ile izlendi.

Cumhurbaşkanı Demirel, herkesin hissiyatına tercüman olacağını belirterek, "Burada bir mükemmeliyet sergilenmiştir. TSK'nın, değerli komutanlarını başta Sayın Genelkurmay Başkanı olmak üzere bütün mensuplarını, devletim ve milletim adına tebrik ediyorum. TSK, dünyada en iyi eğitim görmüş, en disiplinli ve en iyi donatılmış birkaç silahlı kuvvetlerden birisidir. Milletimizin gözbebeğidir ve her türlü övgünün üzerindedir" dedi.

Yunanistan, İran gibi ülkelerin askeri ataşeleri ile Malezya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Tzn Sri Zahidi Zainuddin de tatbikatı izledi.

Mahmut BULUT


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır