kapat

15.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Travelling Turkey GÜNÜN İÇİNDEN
Af için 3 formül
18 yaş üstündekilere hırsızlık, yaralama, hakaret, sövme, taksirli adam öldürme, meskeni ihlal ve basın suçlarına af gelecek. Tasarı küçüklere ise genel af öngörüyor.

Siroza son
Karaciğer kanseri ve siroza neden olan Hepatit-B günde bir kez alınan Lamivudin etken maddeli hapla tamamen iyileşiyor.

Örtülü Ödenek Davası Bitti
"Başbakan dedektif değil ki!"

"Genç yargıçlarda rüşvet olayı arttı"
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyesi Reşat Şamiloğlu, mesleğe yeni başlamış hakim ve savcılar arasında rüşvet olaylarının artış gösterdiğini söyledi.

Eski vekillere polisle tahliye!
150 eski milletvekili, Meclis lojmanlarından çıkmamakta direniyor. TBMM Başkanlığı'nın 150 eski milletvekillerine lojmanları boşaltmaları için verdiği süre bugün (Perşembe) doluyor.

"PKK Apo'ya idam istiyor"
ORTADOĞU uzmanı Doç. Dr. Ümit Özdağ, PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ın "idam" cezasına çarptırılmasından sonra örgütte yaşanan süreci değerlendirdi.

"Köprü"de de semt pazarı
Saat 17.00 gişelerin önündeyim; sadece arabalar var... Saat 17.45 ortalık satıcı dolmuş. Gişe önündeki boşluklarda simitçisi, dondurmacısı, sucusu.

Fuhuş da yapıyorlarmış!
Avcılar'daki parka bomba koyan dişi canlı bombalar otostopla müşteri buluyormuş.

KISA KISA KISA

POLİTİKA
Demirel İsrail'de: Şimdi barış zamanı
Ortadoğu gezisinin ilk durağı olan İsrail'de barış çağrısı yapan Demirel, yarın Gazze'ye geçip Arafat'la görüşecek.

Çiller, İran'ı gösterip uyardı
DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, İran'da öğrenci olaylarıyla patlak veren rejim karşıtı gösterilerin, "demokrasiden uzaklaşıp, ekonomik ve siyasi liberalizmi eş zamanlı gerçekleştiremeyip, içine kapanan siyasi sistemlerin eninde sonunda çökme noktasına geleceğinin somut bir göstergesi" olduğunu savundu.

Kutan: "İran gençlere kulak vermeli"
FP lideri Recai Kutan, İran'daki öğrenci olaylarının "rejime muhalif hareket" olmadığını, gençlerin demokrasi, insan hakları ve özgürlük talebi olduğunu söyledi.

Hak kavgası
Hayvan Hakları Kanun Tasarısı'nın Meclis'teki görüşmeleri sırasında gerilim yaşandı. Hayvanseverler ve milletvekilleri birbirine girdi.

EKONOMİ
Türkiye için son fırsat
Enflasyonu düşürmek için 30 yılın en önemli fırsatını yakalamak üzereyiz. Hükümet seferberlik başlatmalı. Sonuç alamazsak, 21. yüzyılın başında krizle boğuşacağız.

"Jet hızıyla önlem alıyoruz"
Başbakan Bülent Ecevit, Türkiye'nin karşısındaki en önemli sorunun ekonomi olduğunu belirtti ve "Görülmemiş hızla önlem alıyoruz" dedi.

Beymen-Bilsar işbirliği erkek giyiminde büyüyor
İki yıl önce gömlek ve kravatla başlayan Beymen ile Bilsar arasındaki işbirliği şimdi erkek giyimine taşındı.

Pınar, hayvancılığa yarışmayla destek istiyor
Ankara'nın hayvancılığa daha çok ilgi göstermesini isteyen Yaşar Grubu, düzenlediği yarışmada dereceye giren ilk 10 inek maketini sergiledi.

BP Amoco'dan 'yeşil benzin'
TEMİZ yakıtlar-Temiz şehirler" projesiyle hava kalitesinin yerel olarak çözüme kavuşturulmasını amaçlayan BP Amoco yetkilileri, süper benzin yerini alacak Yeşil Süper'i tanıttılar.

Denetim ordusu kaçak arayacak
Sosyal güvenlik tasarısıyla kaçak işçilerin tespiti için, bakanlık ve kamu kurumlarının denetim elemanları devreye giriyor.

Reforma ortak tavır
İşçi, emekli ve meslek örgütlerinden oluşan 15 kuruluş dün Türk-İş Genel Merkezi'nde biraraya gelerek ortak hareket etme kararı aldı.

Tasarının sekiz eksiği
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca hazırlanan ve Bakanlar Kurulu'ndan geçen sosyal güvenlik reform tasarısı, bugün TBMM Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacak.

Reform kamuyu dizginleyecek
İŞ Bankası Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince, ekonomik çıkmazdan kurtulmak reformların mutlaka gerçekleştirileceğini söyledi.

KASİAD: Vergi değişikliği vakit geçmeden yapılmalı
KASİAD Başkanı Sait Yılmaz, vergi kanunundaki bazı maddelerin değiştirilmesini istedi.

'Kanlı para' aranıyor
Uluslararası Mahkeme'nin kararı uyarınca, Merkez Bankası savaş suçlusu Sırp lider Miloseviç'in Türkiye'deki malvarlığını araştırıyor.

Yükseliş Koleji'ne alıcı yok
Hacı Ali Demirel'in sahibi olduğu ve SSK'ya, bankalara, Maliye'ye, öğretmenlere olan borcu yüzünden hacze uğrayarak 30 Haziran 1998'de satılığa çıkarılan Yükseliş Koleji'ne alıcı bulunamadı.

KISA KISA KISA

DÜNYADAN
Rejim Patlıyor
İşsizlik ve baskı halkı da ayaklanma noktasına getirdi. İran'da baskıcı teokrasi rejimi artık yıkılmak üzere.

CIA'nin eli Kıbrıs'ta
İngiliz gazeteciler Kıbrıs ile ilgili her önemli aşamada CIA ve ABD Dışişleri Bakanlığı'nın parmak izlerine rastladıklarını belirttiler.

Yarım asırlık utanç davası
İKİNCİ Dünya Savaşı sırasında doğudaki Asya ülkelerinden onlarca kadın toplayıp askerlerin cinsel ihtiyaçlarını karşılattıran Japonlar, aradan yarım asır geçmesine rağmen hâlâ büyük tepki görüyor.

KISA KISA KISA

SPOR
Banko F.Bahçe
Beşiktaş'tan R.Madrid'e giden Toshack, eski takımının Alpay'ı bırakmasını "Tarihi hata" olarak niteledi ve ekledi: "F.Bahçe banko şampiyon. Çok iyi transferler yaptılar. Rıdvan çok şanslı bir teknik adam."

Feldkamp çılgına döndü
Beşiktaş Teknik Direktörü, 2-1 yenildikleri Münster maçından sonra futbolcularına sert uyarılarda bulundu. Kalli, "Ciddiyetsizlik sürerse kimseye acımam" diye gözdağı verdi

Nefes aldılar

Geçmiş sizin olsun
Geçen sezonun ilk yarısında sakatlandıktan sonra eski çizgisine ulaşamayan Tugay, "Geçen yılı unuttum. Benim için sadece gelecek var. Bu yıl bambaşka bir Tugay izleyeceksiniz" dedi

Hak eden oynar
Yeni transferlerden Emrah, "G.Saray'da ilk haftalarda forma bulamasam da moralimi bozmayacağım. İsimlerin değil, hak edenin formayı giydiğine en iyi örnek Ümit" dedi

Terim: Öncelikle stoper istiyorum
G.Saray Teknik Direktörü, alınacak stoperle takımda alternatiflerinin artacağını söyledi

PSG'den son dakika çalımı
F.Bahçe, terör olaylarını bahane ederek 17 Temmuz'daki maça gelmeyi reddeden Fransızlar'dan 825 bin dolar tazminat istedi

Kaptan Rüştü
İdari menajer Cemil Turan "Yönetim bize tam yetki vermiştir. Rüştü istese de istemese de kaptanlık görevi onundur" dedi

Kalite gidiyor
Antalya'ya kadar gelip kendisinden özür dileyen Campbell'ı Everton'a veren başkan Yılmaz, Kalitvintsev'i göndererek Oruma ve Tsymbalar'a yer açıyor

NBA yıldızları Berlin'den geçti
Kobe Bryant, Abdülcabbar ve D.Schrempf, Berlin'de ABC Kamp'ın onur konuklarıydı

Almanya'da yeni oluşum
Mustafa Denizli, Alman Milli Takım Teknik Direktörü Erich Ribbeck'in yeni oyuncular denediğini belirtti

SİBER HABER
"Herkes kazanacak"

Kitap

İster inan ister inanma

Haftanın fotomontajı

BAYAN SABAH
"Bu adamın nesi var?" sendromu
Kocanız sizi dinlemiyor, dinlese de söylediklerinizi unutuyor. Her ay iş değiştiriyor. Son derece tahammülsüz ve gergin. Hayır, sinirleri bozuk değil; o hasta... "Dikkatini Toplayamama Sendromu"ndan musdarip...

Türkiye'nin ilk kadın jinekoloğu Pakize Tarzi
Tıp öğrenimini 1932 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nde tamamlayan Pakize Tarzi, Türkiye'nin ilk kadın jinekoloğu ve başarılı bir doktor olmasının yanında, doktorluğunu kısa zamanda girişimciliğe dönüştüren bir isim. Bugün kendi adını taşıyan bir klinik ve yedi laboratuvara sahip.

Yatağımdaki yabancı
Evlilik planı yapan çiftlerin birbirlerini daha iyi tanımaları için, bir süre aynı evi paylaşmaları gerektiği fikrini benimseyenlerden misiniz? Birlikte yaşamak, bir nevi'i ön evlilik sayıldığından, daha sonra yaşanması muhtemel hayalkırıklıklarından kendinizi korunmanızı sağlayabilir.

Burada her şey gençler için!
Modern bir gençlik mağazasında neler olmalı? Gençlere yönelik kıyafetler, aksesuarlar... Kitaplar, cd ve kasetler... Jimnastik yapılabilecek bir spor merkezi... Hepsini Vakkorama'larda bulmak mümkün.

Gözler kalbin aynasıdır!
Gözler kalbin aynasıdır tamam da kalbin yansıttıklarına göre aksini de şekillendirmeniz mümkün. Seçeğiniz renkler, eye-liner ve rimelle farklı ve çarpıcı gözlere ve tabii bakışlara sahip olabilirsiniz.

Menopozda sıkıntıya son!
Menopoza karşı en etkili tedavi yöntemi olan "Hormon Replasman"ın kalp-damar hastalıklarından Alzheimer ve kansere kadar birçok hastalığa karşı koruma sağladığı saptandı. Hormon Replasman ayrıca, postmenopozal dönemdeki kadınların bazı hastalıklara yakalanma riskini yüzde 50 azaltıyor.

Sanata doyacağız...
Tarih ve doğa güzelliklerinin elele verdiği İstanbul'da, yaz aylarında sanatseverler pek çok etkinlikle buluşuyor.

MAGAZİN
Ağır top Sezen

Askerden önce askerden sonra...

Soyman turneden turneye koşuyor

'Duruşma'ya davet çıktı...

Sinan'a saygı

İstanbul dolaylarından ecnebi müzik

Yol bitmez, ömür de...

ABD'de kürtaj hapı serbest

Bu kez ifade verdi

Eternity kuyruğu

Gripsavar sprey

THY'ye yeni imaj

Koca aranıyor

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır