kapat

15.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Fuhuş da yapıyorlarmış!
Avcılar'daki parka bomba koyan dişi canlı bombalar otostopla müşteri buluyormuş.

İstanbul'da yakalanan, PKK militanı dört canlı bombanın, örgütten gelen talimat üzerine izlerini kaybettirmek için otostop yaptıkları ve araçlarına bindikleri kişilerin götürdükleri otellerde kaldıkları belirlendi.

Avcılar'da parka konan bombanın patlaması sonucu bir kişi ölmüş, 32 kişi de yaralanmıştı. Bu kanlı eylemi gerçekleştiren Ayla kod adlı Nuray Bilici ihbar üzerine Artvin'de yakalandı. Daha sonra İstanbul'a getirilerek Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanan 30 yaşındaki Nuray Bilici ifadesinde Beyoğlu'ndaki Hayal Kahvesi'nin kapısına konulan ve patlamadan etkisiz hale getirilen bombayı da kendisinin bıraktığını itiraf etti.

Siyanür içecekti
Bombacı Nuray Bilici Artvin'de polisin yaptığı operasyon sırasında cinsel organında taşıdığı siyanürü içmek istedi. Ancak polis terörist kızın intihar etmesini son anda engelledi.

Eylemlerini gerçekleştirdiği dönemde İstanbul'da belli bir adreste kalmadığı ve yakalanmamak için otostop yaptığı kişilerle gecelediği belirlenen Nuray Bilici'nin itirafları doğrultusunda Özlem kod adlı Fehime Aydar (28) ve Nihal kod adlı Mesil Demiralp adlı militanlar da yakalandı. Aralarında adı açıklanmayan Katmer kod adlı bir kadın teröristin daha bulunduğu toplam 4 terörist İran'da bomba eğitimi aldıklarını itiraf ettiler.

Dişi militanlar Almanya'da bulunan örgüt üst düzey sorumluların talimatları üzerine, fuhuş yaptıklarını ve bu yolla değişik yerlerde kaldıklarını ifade ettiler. Canlı bombalar sorguları tamamlanınca DGM'ye sevk edilecek.

Yenibosna'da, bir kamu binasına koymak istedikleri bombayı yanlışlıkla yolcu minibüsünde patlatan 2 saldırgan ise dün İstanbul DGM'ce tutuklandı.

Serdar CANIPEK (SHA)

Mavi Çarşı Davası
"Bunlar kara vicdanlı cani"

Göztepe'deki Mavi Çarşı'ya molotof kokteylli saldırı düzenleyerek 13 kişinin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına neden olan Metin Yamalak, Azime Işık, Abdullah Günay ve Ergin Atabey'in idal istemiyle yargılanmasına İstanbul DGM'de başlandı. Avukatlığını İHD İstanbul Şube Başkanı Eren Keskin'in üstlendiği sanıklar ayrı ayrı cezaevlerde kaldıkları için ortak bir savunma hazırlayamadıklarını ileri sürerek ifade vermediler. Katliamda ölen Ümit Ayyarük'en eşi Ahmet Ayyürek ise okuduğu dilekçede; "Dört lisan bilen, ülkesine son derece faydalı eşim toprak altındayken, devleti kemiren örgüt militanı bu dört caninin kıymeti harbiyesi nedir ki? Bu nasıl kara vicdan ki, tanımadıkları insanları diri diri yakıyorlar?" dedi.

Veli SARIBOĞA


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır