kapat

15.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Banko F.Bahçe
Beşiktaş'tan R.Madrid'e giden Toshack, eski takımının Alpay'ı bırakmasını "Tarihi hata" olarak niteledi ve ekledi: "F.Bahçe banko şampiyon. Çok iyi transferler yaptılar. Rıdvan çok şanslı bir teknik adam."

Geçen sezonun ikinci yarısı oynanırken Beşiktaş'tan İspanya'nın Real Madrid takımına giden John Benjamin Toshack, Türk futbolunda olanı biteni çok yakından izliyor. Hangi takım hangi futbolcuyu alıyor, kimi bırakıyor hepsini takip ediyor. Galli teknik adam, SABAH aracılığıyla Türkiye Ligi'nde yeni sezona yönelik ilginç tahminlerde bulundu.

"F.BAHÇE banko şampiyon olur" diyen Toshack şöyle devam etti: "Çok mükemmel transferler yaptılar. Rıdvan Dilmen çok şanslı bir teknik adam. Baliç'in transferi sebebiyle başkan Aziz Yıldırım'ı yakından tanıma fırsatını buldum. Böyle bir başkanla çalışmak her teknik adama kısmet olmaz. Rıdvan kimi istediyse, başkanı o futbolcuları aldı. Ogün, Abdullah, Alpay Türkiye'deki en önemli yerli oyunculardır."

G.SARAY'IN işinin bu kez zor olduğunu belirten Toshack, "Çünkü karşısında mükemmel bir F.Bahçe var. Futboldaki tecrübeme dayanarak söyleyebilirim ki, F.Bahçe bu yıl çok rahatlıkla şampiyon olacak. Fatih Terim, başarılı bir teknik direktör. Ancak Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek G.Saray'ın kadrosunu yeterince güçlendirdiğini düşünmüyorum. Tahmin ediyorum, Terim de, benim gibi düşünüyordur. G.Saray'a çok kaliteli iki ya da en azından bir yabancı oyuncu transfer etmek şart. G.Saray bu yıl müthiş transferler yapan F.Bahçe karşısında çok zorlanacak" diye konuştu.

BEŞİKTAŞ'IN Şampiyonlar Ligi eleme turunda Hapoel önünde bile işinin zor olduğunu savunan Galli hoca sözlerini şöyle tamamladı: "Beşiktaş inanılmaz hatalar yapıyor. Yabancı transferlerini beğenmiyorum. Hapoel Hayfa karşısında bile işleri çok zor. Yönetim ve teknik heyetin bir an önce takımı takviye etmeleri şart. Beşiktaş, Avrupa'nın her takımında oynayabilecek Alpay gibi bir silahını F.Bahçe'ye bırakmakla tarihi bir hata yapmıştır."

Baliç dünya çapında
Baliç'in Real Madrid'e transferi gerçekleştiği için çok mutlu olduğunu vurgulayan Toshack, "O, dünya çapında bir futbolcu. Başkana sürekli onu anlattım. Kaç para olursa olsun Baliç'i mutlaka alacaktık. Baliç'le İspanya'yı ve Avrupa'yı sarsacağız. Real Madrid İspanya'da bu yıl banko şampiyon olacak" dedi.

İSPANYA'DA Türkiye açısından asılsız haberler çıktığını savunan Toshack, "Herşeyimle bu haberlere mani olmaya çalışıyorum. Çünkü Türkler'i kendi vatandaşım çok seviyorum. Evimde bir Türk köşesi var. Baş köşede Türk bayrağı ve büyük lider Atatürk'ün resmi asılı. Günün birinde Türkiye'ye döneceğim ve yine büyük bir takımın başına geçeceğim. Ülkenizde yaşadığım o günleri unutmama imkan yok" yorumunda bulundu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır