kapat

15.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Kanlı para' aranıyor
Uluslararası Mahkeme'nin kararı uyarınca, Merkez Bankası savaş suçlusu Sırp lider Miloseviç'in Türkiye'deki malvarlığını araştırıyor.

Merkez Bankası, Yugoslavya Devlet Başkanı Slobodan Miloseviç'in Türkiye'de mal varlığı ya da parasının olup olmadığını araştırıyor. Miloseviç'le birlikte, savaş suçlusu ilan edilen 4 Sırplı lider hakkında, bankalardan rapor isteyen Merkez Bankası, bu yönde bir tespit yapılması halinde hesapların bu kişiler yakalanana kadar dondurulacağını belirtti. Önceki gün Merkez Bankası'ndan bankalara yollanan faksta şunlar keydedildi:

"Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcılığı'nca insanlığa karşı suç işledikleri gerekçesiyle Yugoslavya Federal Cumhuriyeti (YFC) Cumhurbaşkanı Slobodan Miloseviç, Sırbistan Cumhurbaşkanı Milan Milutinoviç, YFC Başbakan Yardımcısı Nikola Sainoviç, YFC Genelkurmay Başkanı Dragojub Ojdaniç ve Sırbistan İçişleri Bakanı Vlajko Stojiljkoviç alehine bir iddianame hazırlanmıştır. Ayrıca bu kişilerin tevkif müzekeresi ile BM üyesi devletlerin ülkelerinde bulunan bu şahıslara ait her türlü malvarlığının araştırılması ve dondurulması emri çıkarılmıştır.

Bu nedenle şubeniz nezdinde kayıtların incelenmesini ve yukarda belirtilen şahıslardan herhangi birinin mevduatına ya da malvarlığına rastlanması halinde durumun en geç 29 Temmuz'a kadar bildirilmesini rica ederiz."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır