kapat

15.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
igs GÜNGÖR MENGİ
Kainat tektir
Kutsal kentteyiz. Üç dinin kucaklaştığı Kudüs, tarihten miras aldığı hoşgörüsü ile karşımızda.

ASAF SAVAŞ AKAT
Kamuda ücretler
Eski yazılarıma baktım. Her yıl Temmuz'da memur maaşlarını ele alan bir yazımız var. Belli ki memurların yılbaşında aldıkları zam daha az gürültü koparıyor. Yaz zammı daha çok ilgi çekiyor.

ÇETİN ALTAN
Yargıçlar da Gabar dağı kadar önemlidir
Türkiye'nin çok sorunu varmış gibi görünür. Oysa bir tek sorunu vardır Türkiye'nin; o da saydamlıktır.Saydam olmak, yahut olmamak, işte sorun...

CAN ATAKLI
Hükümette görünmeyen kavga
Hükümetin özellikle MHP kanadı "Hükümet nasıl gidiyor?" sorusuna son derece soğukkanlı biçimde "Herşey çok uyumlu" cevabını veriyor.

CENGİZ ÇANDAR
Demirel niye İsrail'de?
Süleyman Demirel'in İsrail ziyaretinin anlamının farkında mısınız? Cumhurbaşkanı, İsrail'de Ehud Barak'la açılan yeni sayfadan sonra, Barak'ın ilk yabancı ziyaretçisi. Ziyaret, Ehud Barak'ın Washington'a hareketinden tam bir önceye denk düşürülüyor.

TAYFUN DEVECİOĞLU
Milyonlarca altınzede
Yastık altında bulunduğu belirtilen 4 bin ton altının değeri 10 yılda 25 milyar dolar düştü. Farkında bile değiller ama Türkiye'de milyonlarca altınzede var

NECATİ DOĞRU
Memur ve verim!
Aynı daktilo tuşuna aynı parmakla basan memurun biri 100 alıyor, öbürü 500. Biri A devlet dairesinde diğeri B devlet dairesinde aynı işi yapan iki memur; A dairesindeki 100 alıyor, B dairesindeki 500.

YAVUZ DONAT
Gemi onarılırken...
Devlet Bakanı Prof. Tunca Toskay, ekonomiyi "gemiye" benzetti... Ama "karaya oturmuş" bir gemiye.
Sadece karaya otursa neyse...

SELAHATTİN DUMAN
Dağda da davar güderim..
Kutsal sayılan Uluru kayası, Avustralya çölünün ortasında.. Benzinin bitti mi yandın.. En yakın istasyon 500 kilometre mesafede.. O yüzden yolu buraya düşenlerin yapacak başka işi olamayacağından ille de burayı ziyaret ediyor..

ZEYNEP GÖĞÜŞ
Ecevit, CHP ve ahlak
Halk Partililik kimliğinizin bir parçası idiyse... O kimlik parçasını havada uçan bir pet şişenin içinde kaybettinizse... Sizden biri olan Prof.Yahya S. Tezel'e kulak verin.

COŞKUN KIRCA
Açıklık ihtiyacı
İntihar, ruhbilim ve toplumbilimin hâlâ yeterince aydınlatamadıkları bir olgudur. Aydınlatılamayan yönü, hayatına son vermek isteyen kişinin hangi dürtülerle hareket etmiş olduğu konusundan çok...

ŞÜKRÜ KIZILOT
Geçici vergi düşürülmeli
Geçici Vergi'de yüksek olan oran hiç değilse 1999 için düşürülmelidir. Beyan dönemi uzatılmalıdır. Faize vergide de stopoj oranını artırmak ve 3 yıl süreyle gelir beyanını ertelemek sorunu çözecektir.

ZÜLFÜ LİVANELİ
Unutkan millet!
Bizim hafızamız yok!
Heyecanlanıp coşuyoruz, sokaklara dökülüyoruz sonra da en önemli meseleleri, unutuşun derin karanlığına gömüp rahatlıyoruz.

ALİ ŞEN
El ele, geleceğe
Fadıl Hoca, mutlu bir gelecek için tek şartı şöyle ortaya koyuyor: Arnavutlar, Türkler'le eşit şart ve haklarla yaşamayı kabul etmeli. Yoksa...

RAUF TAMER
Asıl arıza
Birinci problem nedir?
- Ekonomi mi?
- İrtica mı?
- Bölücülük mü?

HINCAL ULUÇ
Spor sayfalarını okumak..
İngiliz basınını yakından izliyorum.. Özellikle spor sayfalarını.. Spor yazısı açlığımı gidermek için başka çarem yok.. Dünya sporunda nelerin olup bittiğini öğrenmek için de..

AHMET VARDAR
Bu adet ne zaman çıktı?...
Vallahi bu adetin ne zaman çıktığını ben de bilmiyorum ama anlaşılan biz fark etmeden uygulanmaya konmuş. Üniversite mezunu olan bir vatandaşımız girdiği bütün memuriyet sınavlarında torpili olmadığı için kazanamamış.

ABDURRAHMAN YILDIRIM
Kayıtdışılığa enflasyon muhasebesi
Vergi yasasının değişmesi gündemde. Bunu fırsat bilerek daha önce de işlediğimiz konularını hatırlatalım istedik. Tasarruflar üzerine getirilen beyanı ve vergi yükünü tasarruf açığı veren bir ülke için ağır bulmuştuk. Tasarrufların stopaj yoluyla vergilendirilmesi hem kamu kesimine kaynağında gelir sağlar hem de mali sisteme katılmayı teşvik eder.

SERPİL YILMAZ
Maçka Palas sermayenin öyküsü
Ali Esad "Bir Sadakat Hikayesi" kitabını verdiğinde, yalnızca bir binanın tarihini okuyacağımı sanıyordum.

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır