kapat

15.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Reforma ortak tavır
İşçi, emekli ve meslek örgütlerinden oluşan 15 kuruluş dün Türk-İş Genel Merkezi'nde biraraya gelerek ortak hareket etme kararı aldı.

İşçi, memur sendikaları, işçi ve Bağ-Kur emeklileri dernekleri ile demokratik kitle örgütü temsilcileri, hükümetin hazırladığı Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı ile memur maaşlarına yapılan yüzde 20'lik zamma karşı ortak bir tavır belirlemek amacıyla Türk-İş Genel Merkezi'nde biraraya geldi. Dün Türk-İş Genel Merkezi'ndeki toplantıya 15 kitle örgütü temsilcisi katıldı.

İşçiler ESK'dan çekilecek
Toplantı sonrasında bir açıklama yapan Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral, Sosyal Güvenlik Reformu adı altında sunulan tasarının, sosyal devleti ve sosyal güvenlik kuruluşlarını çökerterek, mezarda emeklilik getirecek, kaçak işçiliği yaygınlaştıracak bir nitelik taşıdığını savunan Meral, memur ve emekli aylıklarına yapılan zam oranlarının artırılarak, insan onuruna yaraşır bir düzeye yükseltilmesi, Sosyal Güvenlik Reformu Yasa Tasarısı'nın görüşülmesinin durdurularak, sigortalıların ve emeklilerin çıkarları doğrultusunda düzenlenmesini istediklerini bildirdi. Meral hükümetin kazanılmış haklara dokunmaması gerektiğini belirtti. Bayram Meral bu taleplerinin yerine getirilmemesi halinde 3 işçi konfederasyonunun Ekonomik Sosyal Konsey'den çekileceğini açıkladı.

Eylem komitesi kuruldu
Meral, taleplerin yerine getirilmemesi durumunda yapılacak eylemlerin koordinasyonu için bir merkezi eylem komitesinin oluşturulduğunu kaydetti.

Kuruluşların kendi yetkili organlarında alınan kararlar doğrultusunda yapacakları eylemleri, tüm kuruluşlar tarafından aktif bir biçimde destekleneceğini anlatan Meral, 15 Temmuz günü tüm illerde hükümeti oluşturan siyasi partilerin il örgütlerinin ziyaret edileceğini belirtti. Meral, kuruluşların, 15-17 ve 18 Temmuz'da düzenlenecek bölgesel mitingleri ve 19 Temmuz'da Ankara'da hükümeti oluşturan 3 siyasi partinin genel merkezlerine yapılacak ziyaretleri ve 24 Temmuz'da Ankara'da yapılacak mitingi de birlikte düzenleyeceğini bildirdi. Meral, sorunların çözülmemesi durumunda işçi ve memuruyla tüm çalışanların üretimden gelen güçlerini kullanacaklarına dikkati çekti.

60 yaş eleştirisi
Sosyal Güvenlik Reformu Tasarısı adı altında Meclis'e sunulan metnin, SSK'nın "İdam fermanı" olduğunu ifade eden Meral, yeni işe girecekler için emeklilik yaşının Türkiye'nin gerçekleri ile bağdaşmadığını ve mezarda emekliliği getirdiğini belirtti.

Hükümetin hazırladığı yasa tasarısının, işçilerin ve işverenlerin omuzlarındaki yükü iki katına çıkardığını, emekli aylıklarını düşürdüğünü ve zorunlu tasarruf kesintilerini kaldırdığını vurgulayan Meral, fondaki paranın akıbetinin meçhul olduğunu bildirdi. İş güvencesinin olmadığı şartlarda, işsizlik sigortasının fazla bir yararı olmayacağını anlatan Meral, yeni sisteme geçiş sürecinde sigortalının kazanılmış haklarının korunmadığını söyledi. Meral, "Hükümetlerin görevi, kazanılmış hakları geri almak değil,yeni haklar sağlamaktır" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır