kapat

15.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hak kavgası
Hayvan Hakları Kanun Tasarısı'nın Meclis'teki görüşmeleri sırasında gerilim yaşandı. Hayvanseverler ve milletvekilleri birbirine girdi

Hayvan Hakları Kanunu Tasarısı, milletvekilleri ile dernek temsilcilerini birbirine düşürdü. TBMM Çevre Komisyonu'ndaki görüşmelerde, hayvanlara insan hakkı veren bu düzenlemelerin gereksiz olduğunu savunan FP Bursa Milletvekili Ahmet Sünnetçioğlu, tepki topladı. Sünnetçioğlu'nu demagoji yapmakla suçlayan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Hüsniye Erkuş, "Aynı kaldırımı sık sık yeniletip müteahhitleri zengin eden belediyeler, biraz da hayvanlara para ayırsın" dedi. Erkuş'un sözleri üzerine bazı milletvekilleri salonu terketti.

Hayvanlar aç!
DSP Balıkesir Milletvekili Güven Karahan da tepkisini, "Burada böyle konuşamazsın. Kimseyi de töhmet altında bırakamazsın" diyerek dile getirdi. Bu sırada Sünnetçioğlu, Erkuş'un kendisine güldüğünü söyleyince salon yine elektriklendi. Tarım Bakanlığı'ndan Nazif Arslan'ın kuduz hayvanların öldürülmesi gerektiğini söylemesi de tartışmaya neden oldu. Hayvanseverler, aç hayvanların ağzından salya aktığı için kuduz sanıldığını ileri sürdü. Görüşme sonunda hayvanların bakımı ve korunmasıyla ilgili 6 madde kabul edildi.

Nuri KAYIŞ


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır