kapat

15.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Genç yargıçlarda rüşvet olayı arttı"
HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyesi Reşat Şamiloğlu, mesleğe yeni başlamış hakim ve savcılar arasında rüşvet olaylarının artış gösterdiğini söyledi.

HSYK üyelerinin, yargı mensuplarının maaşlarının arttırılması talebiyle Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'e yaptıkları ziyarete katılmadığını doğrulayan Şamiloğlu, SABAH'a "Ben maaş artışına ilişkin talebe değil, basın toplantısı fikrine karşı çıktım" dedi. Şamiloğlu, şöyle konuştu: "Yargı mensuplarının ekonomik sıkıntıları endişe verici boyutlarda. Üzülerek söylüyorum, özellikle mesleğe yeni başlamış hakimler arasında rüşvet olayları geçmiş yıllara oranla artış göstermiş durumda. Kurul'da önümüze gelen soruşturma dosyaları da bunu doğruluyor. Menfaate dayalı ilişki nedeniyle disiplin cezası alan yargı mensupları da çoğaldı."

Birinci sınıfa ayrılmış yargıçların büyük bölümünün, yaş haddini beklemeden emekli olduklarını da ifade eden Şamiloğlu, bunu ekonomik sıkıntılarına bağladı. Şamiloğlu, "65 yaşını beklemeden emekliye ayrılan arkadaşlarımız, ya büyük şirketlerde 1-1.5 milyar lira gibi aylık ücretlerle hukuk müşavirliği yapıyorlar, ya da avukatlığa başlıyorlar" diye konuştu.

Ersin BAL


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır