kapat

15.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Rekabette 4 sıra geriledik
Dünya Ekonomik Forumu tarafından hazırlanan dünya rekabet sıralamasında, Türkiye geçen yıla göre 4 sıra gerileyerek, 44'üncü oldu. Singapur bu yıl da, en rekabetçi ülke konumunda. ABD, sıralamada bir basamak yükselerek 2. olurken, geçen yılın ikincisi Hong Kong üçüncü sırada yer aldı. Rusya, son sırada yer aldı. Türkiye, Ürdün, Yunanistan, Arjantin ve Polonya'nın ardından 44. sırada yer aldı. Türkiye'nin ardında Slovakya, El Salvador ve G.Afrika var.

TÜSİAD: Önce yasal zemin
TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nın çıkartılması gerektiğini söyledi. İngiltere'nin AB'den sorumlu Bakanı Joyce Quin ile görüşen Yücaoğlu, yapısal reformların, 'devlet açıklarını azaltarak enflasyonun düşürülmesine yönelik' olduğunu vurguladı ve bu düzenlemelerin hayata geçirilmesi için öncelikle yasal çerçevenin oluşturulması gerektiğini kaydetti.

Dış borç stoku 101 milyar dolar
TÜRKİYE'nin dış borç stoku Mart sonu itibariyle 101 milyar dolara geriledi. Stokta, kur farkı ve orta-uzun vadeli borçlar içinde kamu borçlarının azalması nedeniye 1998 sonuna göre yüzde 2.23 oranında düşüş gözlendi. 1998 sonunda rakam 103.3 milyar dolardı. Kısa vadeli borçlar 27.5, orta ve uzun vadeli borçlar da 73.5 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Hazine'den yapılan açıklamada banka ve mali kesim borç rakamlarında bu yılın ilk çeyreğinde de yüzde 3.25'le azalma eğiliminin devam ettiği belirtildi.

Bayındırbank'ın kâr hedefi 18 milyon dolar
BAYINDIRBANK Genel Müdürü Ragıp Yergin, 1999 yılında bilanço büyüklüğünü 400 milyon dolara çıkartarak, 18 milyon dolar kâr hedeflediklerini söyledi.Yergin, banka bilançosunun ilk üç ayda bir milyon dolar büyüme ile 161 milyon dolara çıkmasına karşılık, yeni şubelerin de etkisiyle altıncı ayın sonunda 210 milyon dolarlık bilanço büyüklüğüne ulaştıklarına dikkat çekti. 450 milyon dolarlık bilanço büyüklüğüne ulaşmak istediklerini ifade eden Yergin, "Bu trendin sürmesi durumunda yıl sonunda 400 milyon dolarlık bilanço büyüklüğü hedefliyoruz. İlk dört ayda kârımız 10 milyon dolara çıktı" dedi.

Arjantin'den piyasaları rahatlatan açıklama
Önceki gün borçlarına erteleme istediği dedikoduları ile piyasaları sarsan Arjantin dün bu söylentileri yalanladı. Dışişleri Bakanı Guido Ti Tella ülkesinin borç ödemeleri konusunda bir sorunu olmadığını açıklarken, açıklamayı yaptığı iddia Peronist Parti'nin Devlet Başkanı Adayı Duhalde'nin de böyle bir çağrı yaptığını yalanladı. Fakat dedikodular önceki gün dünya piyasalarının 1-2 puan arasında değer yitirmesine neden olurken, ülkenin borçlanma faizinin de yükselmesine neden oldu.

Köytaş iki ay daha kapalı kalacak
Köytaş Tekstil 4 Haziran'da aldığı üretimi durdurma ve ücretsiz izin kararını 1 Eylül'e kadar uzattı. Şirketten İMKB'ye gönderilen açıklamada 4 Haziran'da alınan ve 13 Temmuz'da sona ermesi planlanan ücretsiz izin uygulamasının Yönetim Kurulu kararıyla 1 Eylül 1999'a kadar uzatılmasına karar verildiği belirtildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır