kapat

15.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Bu adamın nesi var?" sendromu
Kocanız sizi dinlemiyor, dinlese de söylediklerinizi unutuyor. Her ay iş değiştiriyor. Son derece tahammülsüz ve gergin. Hayır, sinirleri bozuk değil; o hasta... "Dikkatini Toplayamama Sendromu"ndan musdarip...
Türkiye'nin ilk kadın jinekoloğu Pakize Tarzi
Tıp öğrenimini 1932 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nde tamamlayan Pakize Tarzi, Türkiye'nin ilk kadın jinekoloğu ve başarılı bir doktor olmasının yanında, doktorluğunu kısa zamanda girişimciliğe dönüştüren bir isim. Bugün kendi adını taşıyan bir klinik ve yedi laboratuvara sahip.
Yatağımdaki yabancı
Evlilik planı yapan çiftlerin birbirlerini daha iyi tanımaları için, bir süre aynı evi paylaşmaları gerektiği fikrini benimseyenlerden misiniz? Birlikte yaşamak, bir nevi'i ön evlilik sayıldığından, daha sonra yaşanması muhtemel hayalkırıklıklarından kendinizi korunmanızı sağlayabilir.
Burada her şey gençler için!
Modern bir gençlik mağazasında neler olmalı? Gençlere yönelik kıyafetler, aksesuarlar... Kitaplar, cd ve kasetler... Jimnastik yapılabilecek bir spor merkezi... Hepsini Vakkorama'larda bulmak mümkün.
Gözler kalbin aynasıdır!
Gözler kalbin aynasıdır tamam da kalbin yansıttıklarına göre aksini de şekillendirmeniz mümkün. Seçeğiniz renkler, eye-liner ve rimelle farklı ve çarpıcı gözlere ve tabii bakışlara sahip olabilirsiniz.
Menopozda sıkıntıya son!
Menopoza karşı en etkili tedavi yöntemi olan "Hormon Replasman"ın kalp-damar hastalıklarından Alzheimer ve kansere kadar birçok hastalığa karşı koruma sağladığı saptandı. Hormon Replasman ayrıca, postmenopozal dönemdeki kadınların bazı hastalıklara yakalanma riskini yüzde 50 azaltıyor.
Sanata doyacağız...
Tarih ve doğa güzelliklerinin elele verdiği İstanbul'da, yaz aylarında sanatseverler pek çok etkinlikle buluşuyor.
SEDA KAYA GÜLER
Çekinceler kalktı...

Birleşmiş Milletler'in 1979 tarihinde kabul ettiği, 1980 tarihinde yürürlüğe soktuğu 'Kadınlara Karşı Her türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi (CEDAW)' var. Türkiye bu sözleşmeyi 1985 yılında onayladı ve sözleşme 1986 yılında yürürlüğe girdi.
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Ne ayıp...

Ankara'dan İstanbul'a bir trafik bir trafik, şehir içi yolları ne kadar çok kesiyorlar bugünlerde. Mühim adamlardan biri gidiyor, biri geliyor. Yol kesme nedenleri uçaklarına geç kalmasınlar diye ise eğer, uçak zaten onlarsız kalkmaz ki. Yok, özel uçaklarına yetişmek içinse fevkalade tuhaf.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır