kapat

15.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Atina'ya zeytin dalı
Amerika Savunma Bakanı William Cohen, Yunanistan'da Başbakan Costas Simitis ile yaptığı görüşmeden sonra Yunanistan ile Amerika arasındaki ilişkilerin düzelmeye başladığını belirterek, "Bu ilişkilerin daha da düzeleceğine büyük bir güven duyuyorum" dedi. Cohen, Kosova konusunda aralarındaki görüş ayrılıklarını gidermeye çalışıyor. Cohen, Yunanistan'dan sonra trükiye'ye gelecek.

Ada krizi aşıldı
İNGİLTERE'NİN 1981'de asker çıkararak Arjantin'den geri aldığı Falkland Adaları konusunda son kriz de aşıldı. Dışişleri Bakanı Robin Cook ve Arjantinli meslektaşı Guido Di Tella arasında varılan anlaşma ile adalar ile Arjantin arasındaki hava sahası trafiğe açıldı. Adalar çevresinde Arjantinli balıkçılar avlanabilecek, savaşta ölen Arjantin askerleri için bir anıt dikilecek.

Olaylı seçim: 2 ölü
ÜRDÜN'ÜN başkenti Amman'da dün yapılan belediye başkalığı seçimleri olaylı geçti. Rakip adaylarının yandaşları arasında çıkan çatışmalarda iki kişi öldü ve on iki kişi de yaralandı. Başkente 15 kilometre dışındaki Yarga ilçesinde çıkan olaylar, İçişleri Bakanı Nayef el Kadi'nin el koymasıyla son buldu. Ancak yeni olayların çıkmasından korkuluyor.

Peru'nun Apo'su kıskıvrak
KOMÜNİST rejim için 19 yıldır hükümete karşı savaşan Aydınlık Yol'un lideri yakalandı. Peru Devlet Başkanı Alberto Fujimori, takma adı Feliciano olan Aydınlık Yol lideri Oscar Ramirez'in yakalandığını duyurdu. Ramirez, 1500 askerin düzenlediği, iki hafta süren bir operasyon sonunda başkent Lima'nın 300 kilometre doğusundaki ormanlık bölgede yakalandı.

Londra'da Kıbrıs günü
KIBRIS Barış Harekatı'nın 25'inci yıldönümü nedeniyle İngiliz Avam Kamarası'nda düzenlenen brifinge milletvekilleri, Lordlar ve gazeteciler katıldı. Londra Büyükelçimiz Özdem Sanberk, Türkiye'nin harekattan bugüne kadar geçen dönemi anlatan konuşmasında siyasi huzurun ancak Rumlar'ın Ada'da iki toplumun varlığını kabul etmeleriyle mümkün olacağını kaydetti.

Belgrad'a yürüyüş
Sırp kasabı Miloseviç'in on yıllık diktasını sona erdirmek isteyen halk başkent Belgrad'a büyük bir yürüyüş rüzenlemeye hazırlanıyor. Belgrad'ın eski valisi ve aynı zamanda muhalefet lideri Zoran Cincic'in önderliğinde yapılacak yürüyüşe 15 şehirden binlerce kişinin akın etmesi bekleniyor. 15 günde 15 gösteriye sahne olan Yugoslavya'da bir yandan da Miloseviç karşıtı imza kampanyası başlatıldı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır