kapat

15.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Herkes kazanacak"
Amazon.com'un kurucusu ve Başkan'ı Jeff Bezos'a göre İnternet'te işini iyi yapan herkes para kazanacak.

Amazon.com'un kurucusu ve başkanı dolar milyarderi Jeff Bezos bu yıl ilk kez katıldığı Allen & Co. Konferansı'nda Holywood, basın ve teknolojinin önde gelen simalarıyla haşır neşir olma imkanı buldu. Bu sırada kendisiyle yapılan röportajlarda kendisine en sık sorulan soru, Amazon.com'la medya grupları arasındaki ilişkinin rekabete dönüşüp dönüşmeyeceği hakkındaki düşünceleriydi.

Boynuz kulağı geçecek mi?
Kendisine; Amazon üzerinden insanlara her istediklerini satma fikrinin, içeriğini yani ürünlerini sattığınız firmalarla daha fazla rekabete gireceği anlamına gelip gelmediği sorulduğunda "İnsanlarda sürekli ve rahat ettikleri bir sitede online alışveriş etme alışkanlığı yaratmak ve satış yapmak pek de kolay olmayan, apayrı bir iş. Biz iyi olduğumuz alanda çalışmayı sürdüreceğiz, diğerleri de kendi alanlarında iyi olmayı sürdürecek. Muhteşem ürünleri geliştirenlerin, müşteriyle iyi ve kalıcı etkileşime girme konusunda çok başarılı olacaklarını sanmıyorum. Bu yoğunlaşma ve deneyim gerektiren bir iş. Özellikle yoğunlaşma çok önemli ve biz tek bir konuya, e-ticarete (elektronik ticaret) yoğunlaşmak istiyoruz" yanıtını veriyor.

Hepimize ekmek var
Kısacası siber alemin başarılı milyarderine göre kimsenin korkmasına gerek yok, işini iyi yapan herkes kazanacak. Yayınevi sahibi olmayı tercih edip etmediği sorulduğunda yanıtı kısa ve net: "Hayır. Biz yalnızca bir tek işte başarılıyız, online alışveriş yapmak isteyen müşterilere yardımcı olmak. Herkes kendi işini yapsın."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır