kapat

15.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Duruşma'ya davet çıktı...
"Bizimkiler"in yapımcısı Bugay Yapım ve senaristi Umur Bugay "Duruşma" adlı iddialı bir yapımla sinemaya giriyor.

Onlar Türkiye'nin bir 10 yılına damgalarını vurdular, Türk ailesinin yaşam standartlarını, hüzün ve sevinçlerini yansıttılar. Ve şimdi sinemada boy gösteriyorlar.. Yıllardır "Bizimkiler," "Yazlıkçılar," "Saygılar Bizden," "Oğlum Adam Olacak," "Komşu Komşu," gibi dizilele TV yapımcılığında bir gelenek oluşturan ve haklı bir prestije kavuşan Bugay Yapım, "Duruşma" adlı filmle sinemaya giriyor.

Kadroda yok yok
Bugay Yapım'ın bu girişimi oyuncu kadrosunun zenginliğiyle gerçekten göz alıyor. Ön planda Rutkay Aziz, Meltem Cumbul, Ağır Roman'daki sonsuz başarılı tiplemesiyle, Zaga'daki Dudu Hanımla son zamanların gizli yıldızı Zafer Algöz, herkes bir reklam filmindeki rolünden ötürü 'banka şubelerini sevmeyen adam' olarak tanısa da, sinemaseverlerin Laleli'de bir Azize ve Masumiyet'ten mim koyduğu Güven Kıraç. Belki Türk sinemasında ilk kez, filmdeki bütün kompozisyon rolleri, her biri başoyuncu niteliğindeki oyuncular tarafından oynanacak. 11 yıldır tutkuyla izlenen Bizimkiler dizisinin unutulmaz oyuncuları Mehmet Akan, Ercan Yazgan, Ali Uyandıran, Meral Çetinkaya, Savaş Yurttaş, Selçuk Uluergüven, Oktay Sözbir, Güzin Çorağan, Güzin Özipek, Erdoğan Tuncel bunların arasında.

Senaryo, 1972 yılından bu yana pek çok tiyatro oyununa, TV dizisine ve sinema filmine yazar ve senarist olarak imza atan Umur Bugay'ın imzasını taşıyor. Filmin yönetmeni ise Yalçın Yelence... Müzikler, Melih Kibar tarafından hazırlanıyor. Filmin, Meltem Cumbul'un söyleyeceği bir de şarkısı var. Dağıtım organizasyonu ve yurtdışı satışları Umut Sanat Filmcilik Sinemacılık tarafından yapılacak film teknik açıdan da iddialı. Sesli olarak çekilecek, dolby stereo kaydedilecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır