kapat

15.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İster inan ister inanma

İnternet'te cenaze töreni
İnternet, düğünden cenazeye kadar her türlü toplumsal olgunun parçası olmaya devam ediyor.

Avrupa'da İnternetten canlı cenaze töreni ilk kez, Hollanda'nın Utrecht kentinde bulunan krematoryumdan (ölü yakılan yer) yayımlanacak.

Ölülerin yakılarak küllerinin yakınlarına verilmesi ya da gömülmesinden oluşan ''kremasyon'' (ölü yakma) töreni, İnternet'te rastgele gezen bilgisayar çılgınlarına açık olmayacak.

Daelwijck-Krematoryumu'ndan yapılan açıklamaya göre, hastalık ya da ülke dışında bulunma gibi nedenlerle törene katılamayan akraba ya da yakınlara verilecek bir giriş kodu, davetsiz cenaze misafirlerinin sanal töreni izlemesine engel olacak. Töreni İnternet ortamına canlı olarak aktaracak iki kamera ise tören salonunda bulunanları rahatsız etmemek için görülmeyecek biçimde yerleştirilecek.

ABD'de kremasyon törenlerinin bir süredir İnternet üzerinden başarıyla yayımlandığına dikkat çeken krematoryum yetkilileri, masraflar yüzünden Hollanda'daki diğer krematoryumların şimdilik bu projenin dışında kaldığını vurguladılar. Günlük yaşamın pek çok alanında kolaylıklar sunan İnternet ortamında ilk canlı nikah töreni de, Almanya'nın Münster kenti nikah dairesi tarafından yarın herkese açık olarak yapılacak.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır