kapat

15.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
NBA yıldızları Berlin'den geçti
Kobe Bryant, Abdülcabbar ve D.Schrempf, Berlin'de ABC Kamp'ın onur konuklarıydı

Berlin'ndeki Adidas ABC Basketbol Kampı'nda Avrupa'nın dört köşesinden seçilmiş 83 genç sporcu ile birlikte olan Kobe Bryant, "Ben de 16 yaşındayken böyle bir kampta keşfedilmiştim. İnanıyorum ki, burada yarının yıldız adayı olan bir çok genç var" dedi.

"Lakers şampiyon olur"
Takımı Lakers'ın bu yıl NBA'de favori gösterildiğini ancak play-off'ta San Antonio'ya boyun eğdiğini hatırlattığımızda "Genç bir ekibiz. Hatalarımız oldu. Bütün sezon boyunca aynı konsantrasyon seviyesini tutturamadık. Ama önümüzdeki yıl şampiyonluğun bir numaralı adayıyız" cevabını veren Bryant, Bulls'a 6 şampiyonluk kazandıran yeni coach Phil Jackson'a çok güvendiğini de belirtti.

Adidas'ın düzenlediği kampın bir diğer konuğu da bir zamanların efsane pivotu Kerim Abdülcabbar'dı. Uzun süredir çok sevdiği Türkiye'ye gelme fırsatı bulamadığını söyleyen Abdülcabbar, Milas ve Hereke halılarının, sahip olduğu koleksiyonda özel bir yeri olduğunu vurguladı.

"Kültür seviyesi düşüyor"
Ünlü pivot, "Eskiden önce üniversite eğitimi, sonra basketbol kariyeri gelirdi. Böyle olunca NBA'e gelen oyuncular belli bir genel kültür seviyesine sahip olurlardı.

Bugün herkes genç yaşta kısa yoldan şöhret olmak ve çok para kazanmak istiyor. Çoğu yıldız oyuncular artık liseden direkt profesyonel olarak NBA'e geçiyor. Basketboldaki bu talihsiz gelişme, maalesef bu sporun kültür seviyesini düşürüyor ve imajını zedeliyor" şeklinde konuştu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır