kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
ÖLÜMDEN ÖNCEKİ SON KARE Otobüste bulunan Ermeni asıllı İranlıların gezi için Türkiye'ye geldikleri öğrenildi. Geçtiğimiz hafta Ağrı, Kars ve Van'daki tarihi ve turistik yerleri gezmek için Türkiye'ye gelen 90 kişilik grup, Doğubayazıt'taki İshakpaşa Sarayı'nı gezerken toplu halde hatıra fotoğrafı çektirmişti.

İranlı turist grubunun gezisi faciayla bitti: 17 ölü

Ahmet TUNÇ - SABAH
09.09.2008
Gezi için geldikleri Türkiye'den İran'a dönen turistleri taşıyan otobüs, virajı alamayınca takla attı. Kaza sırasında 17 kişi öldü, 6'sı ağır 24 kişi yaralandı..
İLİŞKİLİ HABERLER
İranlı turist grubunun gezisi faciayla bitti: 17 ölü
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde facia gibi kaza meydana geldi. Gezi için geldikleri Türkiye'den İran'a dönen turistleri taşıyan otobüs virajı alamayınca kaza yaptı. 17 kişinin öldüğü kazada çok sayıda Ermeni asıllı İranlı yaralandı. Kaza, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Gökçebulak köyü yakınlarında Tendürek karayolunda dün akşam meydana geldi. İran'dan gezi için Türkiye'ye gelen 90 kişilik grup ülkelerine dönmek için iki otobüsle yola çıktı. İranlı turistleri taşıyan otobüslerden biri Tendürek karayolunda aşırı hız yapınca virajı alamayarak yoldan çıkıp takla attı. Kazada ilk belirlemelere göre 17 kişi öldü, 6'sı ağır 24 kişide yaralandı. Yaralılar Van ve Ağrı Devlet Hastaneleri'ne kaldırıldı. Otobüste sıkışan kimi yaralıların da jandarma ekipleri ve arama- kurtarma ekiplerinin yardımıyla çıkarılmaya çalışıldığı bildirildi. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe edildiği kaydedildi.

AŞIRI HIZIN SONUCU
Olay yerinde incelemelerde bulunan Doğubayazıt Kaymakamı Yaşar Güneş, "Havanın yağışlı olması nedeniyle yolun kaygan olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurmayan sürücü, aşırı hız sonucu virajı alamayarak kaza yapmış" dedi. Ağrı Valisi Mehmet Çetin, meydana gelen üzücü kazayla ilgili, "İlk belirlemelere göre İran uyruklu 17 kişi öldü, 6'sı ağır 24 kişi de yaralandı. Olay yerinde sağlık ekiplerinin çalışmalırı devam ediyor" dedi.
Haberin fotoğrafları