kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Adalet Bakanı Şahin, Adli Yıl'ın açılış resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakanlıktan savcı Öz'e inceleme

Ersan ATAR / ANKARA
09.09.2008
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin Ergenekon Soruşturması'nı yürüten savcı Zekeriya Öz hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı..
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon soruşturmasını yapan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında inceleme başlatıldığını ve incelemenin sürdüğünü söyledi. Adli Yıl Resepsiyonu'na katılan Şahin, savcı Öz ile ilgili Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) yapılan suç duyurularının Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderildiğini, Teftiş Kurulu'ndan da iki müfettiş görevlendirildiğini kaydetti. Şahin, incelemenin devam ettiğini belirtirken, "Teftiş Kurulu bir rapor hazırladı ancak henüz bana gelmedi" dedi. Şahin bir soru üzerine "Gelen şikâyetleri birlikte değerlendirmek üzere bir süre önce inceleme başlatmıştık. Müfettişler incelemeyi tamamladıktan sonra bilgi vereceğiz" diye konuştu.

9 AYRI SUÇ DUYURUSU
Ergenekon davası sanıklarından Kemal Kerinçsiz, yine aynı davanın sanığı Doğu Perinçek adına İşçi Partisi ve emekli albay Erdal Sarızeybek'in şikâyetleri başta olmak üzere Öz hakkında 9 ayrı suç duyurusunda bulunulmuştu. Suç duyurularında Öz'ün yetkilerini aşarak görevini kötüye kullandığı iddia ediliyordu. Adalet Bakanlığı daha önce de, soruşturma aşamasında yaşamını yitiren Kuddusi Okkır'ın ölümünde savcıların ihmalinin bulunduğu yönündeki iddialar üzerine müfettiş görevlendirmiş, bu müfettişler savcıların herhangi bir ihmalinin bulunmadığı yönünde rapor hazırlamışlardı.

'NEZAKET ZİYARETİ'
Bakan Şahin, Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi'nin, Kandıra Cezaevi'nde tutuklu bulunan Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'u ziyaretiyle ilgili soru üzerine de şunları söyledi: "Ziyaretten sonra veya ziyaret esnasında yapılan açıklamada da bunun tamamen bir iyi niyet amaçlı insani duygularla yapılmış bir ziyaret olduğu ifade edildi. Ben, bu ziyaretten hareketle kimi zaman yargıyı, kimi zaman da Türk Silahlı Kuvvetleri'ni eleştiren değerlendirmeleri çok haksız buluyorum. Ne bu ziyaret nedeniyle bağımsız yargı organlarımız etki altında kalır, yapmaları gerekeni yapmaktan çekinirler, ne de Türk Silahlı Kuvvetleri yargıya müdahale gibi bir niyet taşır. Dolayısıyla biz değerlendirme yaparken, bir nezaket ziyareti çerçevesindeki konuyu büyüterek, kurumlarımızı yıpratmayalım."