kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
DAYI PLANLADI

Öz dayısı yeğenini fidye için kaçırdı

Rıdvan TEZEL - SABAH
09.09.2008
Dayısı ve eniştesi tarafından 400 bin Euro fidye için kaçırılan ve 3 gün rehin tutulan çocuk operasyonla kurtarıldı..
İstanbul Okmeydanı'nda ilköğretim okulu öğrencisi O.K., 3 Eylül akşamı teravih namazına gitti. Küçük çocuk namaz bitiminde adres sorma bahanesiyle yanına yaklaşan iki kişi tarafından ağzı kapatılarak, zorla bir otomobile bindirilip kaçırıldı. Yaklaşık yarım saat sonra da zanlılar yedek parça imalatı yapan baba Ahmet K.'yi cep telefonu ve ev telefonundan arayarak "Bizden haber bekle" dedi. Baba K., hemen durumu polise bildirdi.

'400 BİN EURO HAZIRLA'
Harekete geçen Gasp Bürosu dedektifleri, işadamının telefonlarını teknik takibe aldı. Bu takip sırasında fidyeciler, K. ailesinin evini arayarak, "400 bin Euro'yu bir gün sonra hazırla, yoksa oğlunu bir daha göremezsin" dedi. Telefonun Anadolu yakasından ancak farklı telefon kulübelerinden yapıldığı belirlendi. Bunun üzerine de sokak çalışmalarına hız verildi. Çocuğun kaçırıldığı noktadaki güvenlik kameraları ile MOBESE kameralarının kayıtları mercek altına alındı. Çocuğun otomobile zorla bindirildiği an kameralarda bulundu. Görüntülere yansıyan plakadan otomobilin baba K.'nin kızkardeşinin eşi olan Muhteşem Demirkol tarafından bir araç kiralama şirketinden kiralandığı ortaya çıktı. Demirkol'u takibe alan polis küçük çocuğun Ümraniye'de bir evde tutulduğunu belirledi. Üçüncü günün sonunda ise operasyon için kollar sıvandı.

KILIK DEĞİŞTİRDİ
Ancak baskında şoke edici bir gerçek daha ortaya çıktı. Elleri ve ayakları bağlı olarak bulunan O.K'yi kaçıranlardan birinin öz dayısı Vedat Gür çıktı. Operasyon sırasında evde olan Gür ile enişte Muhteşem Demirkol ve Halil Durmuş ile Kemal Yılmaz gözaltına alındı. Zanlıların çocuğu kaçırmadan önce keşif yaptıkları belirlendi. Fidyecilerin, adres sorma bahanesiyle yaklaştığı çocuğun ağzını kapatarak sürücü bölmesi karton ile bölünmüş otomobile bindiren iki kişiden birinin Muhteşem Demirkol, otomobili kullanan kişinin ise dayı Vedat Gür olduğu anlaşıldı. Gür'ün kaçırma sırasında tanınmamak için peruk taktığı öğrenildi. Kemal Yılmaz'a küçük çocuğun ihtiyaçlarını karşılattırıldığı tespit edildi. Oğlunun kurtarılmasından sonra Baba Ahmet K., emniyet müdürlüğüne gelerek polislere teşekkür etti. İki akrabasının böyle bir olaya yeltenmesine anlam veremediğini ifade eden Ahmet K., "Oğlum kurtarıldıktan sonra yeniden doğmuş gibi sevindim. " diye konuştu. Zanlılar tutuklandı.
Haberin fotoğrafları