kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ergenekon'a '4511' kodu

Giriş Saati : 09.09.2008 15:03
Güncelleme : 09.09.2008 17:58
Yeni Haber
İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı 'yeni tespit edilen terör örgütüne kod' tahsisi için 81 ilin ilgili birimlerine '4511' tahsisli yazı gönderildi.

Başlatılan 'Ergenekon' soruşturması kapsamında aralarında generallerinde bulunduğu zanlılar gözaltına alınıp cezaevine konulurken, İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı 81 ilin ilgili birimlerine 'Yeni Tespit Edilen Terör Örgütüne Kod Tahsisi' başlığıyla gönderdiği yazıda kod tahsisi yaptı. Türkiye gündeminde yeni alan 'Ergenekon' davasıyla ilgili gönderilen yazıda, "Yıkıcı ve bölücü terör örgütleri ve fraksiyonları ile terör amaçlı suçlara ait kodlar (a)
emir ile gönderilmiştir. Yeni tespit edildiği bildirilen ve ilgi (b) yazı ile kod talebinde bulunulan 'Ergenekon' adlı terör örgütüne '4511' kodu verilmiştir. Gereğinin buna göre yapılarak, yeni verilen örgüt kodunun ilgi (a) listeye dahil edilmesi" bilgisi ulaştırıldı. İlgi (a) jandarma ilgi (b) emniyet birimlerinin yazısını kapsıyor. Gönderilen yazı kapsamında bundan sonra Ergenekon terör örgütüyle ilgili konular '4511' olarak ilgi birimlerce kullanılacak.