kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Özel bir hastaneye sevk edilen Enes Ataman yaşamını yitirdi.

Morg yolunda dirildi hastanede can verdi

İbrahim GÜRBAŞ - SABAH
09.09.2008
Fosseptik çukuruna düşen ve 'öldü' sanılıp hastaneye poşete konulup götürülen çocuğun duran kalbi masajla yeniden çalıştırıldı. Ancak küçük Enes kurtarılamadı..
Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Hocaköy'de, fosseptik çukuruna düşen ve "öldü" denilerek bir poşete konulduktan sonra yaşadığı anlaşılınca hastanede tedavi altına alınan 6 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Olay, İnegöl'e 5 kilometre uzaklıktaki Hocaköy'de yaşandı. Arkadaşlarıyla oynayan Enes Ataman, üzerinde durduğu demir kapağın kayması sonucu, 2 metrelik fosseptik çukuruna düştü. Köylüler çocuğu kurtarmaya çalışırken yetişen itfaiye ekipleri, çukurdaki lağım suyunu boşalttı. Çamura gömülü olarak bulunan ama bu çabalar süresince 1.5 saat çamurda kalan küçük Enes, 'öldü' sanılarak bir poşete konulup cenaze aracıyla hastaneye götürüldü. Bu sırada, olay yerindeki 112 Acil Servis ekipleri, fenalık geçiren Enes'in annesi Özlem ve babası Hüseyin Ataman'a müdahale etti.

AİLESİ İSYAN ETTİ
Cenaze arabasıyla morga kaldırılmak üzere İnegöl Devlet Hastanesi'ne götürülen küçük Enes'in duran kalbi doktorların yaptığı masajla yeniden çalıştırılarak hayata döndürüldü. Küçük çocuk, daha sonra Bursa Acıbadem Hastanesi'ne getirildi. Enes tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay aileyi isyan ettirdi. Enes'in amcası Vedat Ataman, "Enes'i çukurdan itfaiye çıkardı. 'Öldü' diye poşete koydular. İnegöl Devlet Hastanesi'ne götürdüklerinde nasıl olduysa bilmiyorum birden gözlerini açmış. Oradan da Bursa'ya getirdik. Nasıl olur da yaşayıp yaşamadığını anlamazlar" diyerek isyan etti.