kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Mavi önlük' tarihe karışıyor

Giriş Saati : 09.09.2008 13:29
Güncelleme : 09.09.2008 22:46
Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2009-2010 eğitim-öğretim yılından itibaren ilköğretimde 'mavi önlük' uygulamasının sona ereceğini açıkladı.

Bakan Çelik, kılık kıyafet konusundaki esas meselenin kravat, pantolon, ceket olmadığını belirterek, bu yıl velilerin çocuklarına gerekli kıyafetleri aldıklarını ancak öğrencilerin bu düzenlemeye uymadıklarını söyledi.

40 derece sıcakta öğrencilere kravat tak demenin öğrencilere eziyet olduğunu ifade eden Çelik, "Okullarda serbest kıyafet diye birşey yok. Niye serbest kıyafete geçmiyoruz. Ben herkes canı istediği gibi giyinsin gelsin düşüncesinde değilim.

Okullarda bunu bu şekilde yaptığımız zaman bu işin önünü alamazsınız. Binbir dert alırsınız. Bütün Avrupa'da da kimin canı nasıl istiyorsa o şekilde derse girmiyor. Avrupa'nın birçok ülkesinde okul forması vardır. Bizim burada üzerinde durduğumuz her okulun standart bir kıyafeti olsun ama bu serbest kıyafet anlamına gelmiyor. Gelecek yıldan itibaren mavi önlüğü kaldıracağız, önlük yok.

Siyah önlük aslında bizim sefaletimizi örtmek içindi daha sonra mavi önlüğe geçtik. internette de modeller koyacağız bunu velilerin beğenisine sunacağız. Onlar hazırlandı. Gelecek sene için 2009-2010 için olacak. Bu sene velilere ekstra masraf çıkarmak niyetinde değiliz. Serbest kıyafete geçtiğimiz zaman velilerin giyim masrafı 4 kat artıyor. Türkiye'de gelir dağılımda adaletsizlik bir seviyeye gelmeden bir kısım öğrenci belirli markalarla okula gidecek. Bir kısmı garip garip giyinip gidecek ve bu çok travmatik sonuçlar doğurabilir. Ama üniforma olunca hepsi aynı kıyafet olacak.

Tamamen serbest kıyafete geçme niyetinde değiliz. İlköğretimde çeşit çeşit onlara alternatifler sunacağız. Buradaki esas amaç, çocukların kendilerini daha rahat hissedebileceği ama asla disiplinden taviz yok. Böyle darmadağınık şeklinde okula gelmek yok" diye konuştu.

(İHA)