kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Zayıflama kampının ruhsatı "otel" çıktı

ESRA TÜZÜN
09.09.2008
Diyetisyen Muzaffer Kuşhan'ın zayıflama kampında yaşanan ölüm olayıyla ilgili soruşturma açılıyor. Kampın otel ruhsatı ile işletildiği, geçen yıl yapılan güzellik merkezi başvurusunun geri çevrildiği belirlendi..
Muzaffer Kuşhan'ın İstanbul Polonezköy'deki merkezinde önceki gün kalp krizi sonucu hayatını kaybeden eski Galatasaray yöneticisi Ali Dürüst'ün yeğeni Dila Kurt'un (19) ölümünün yankısı sürüyor. İş ve sanat çevresinin rağbet gösterdiği Kuşhan'ın ünlü zayıflama merkezinin otel ruhsatı ile işletildiği ve daha önce klinik olarak kayıtlı bulunan merkezin 3 Temmuz 2002'de ruhsatının iptal edildiği de ortaya çıktı. Muzaffer Kuşhan Sağlık Merkezi olarak adı geçen zayıflama kampının, otel olarak işletildiği belirlendi. En son Hürriyet yazarı Ayşe Arman'ın girerek dizi yaptığı kamp için Sağlık Bakanlığ da soruşturma başlatıyor.

EKSİKLERİ VAR DİYE RUHSAT VERİLMEDİ
Daha önce klinik ruhsatı bulunan merkez için 2002'de Dr. Muzaffer Kuşhan'ın otel olarak işletme başvurusu yaptığı, bunun üzerine ruhsatının 3 Temmuz 2002 tarihinde iptal edildiği belirlendi. O tarihten sonra Muzaffer Kuşhan Sağlık Merkezi olarak isimlendirilen zayıflama kampı için geçen haziranda güzellik merkezi ruhsatı almak üzere Sağlık Müdürlüğü'ne başvuruldu. Ancak inceleme sonucunda merkezin pek çok eksiği bulunduğu için ruhsat verilmedi. Söz konusu eksikler Kuşhan'a da bildirildi. İstanbul İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar da durumu doğrulayarak, "İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kuşhan'a verilen bir ruhsat yok" dedi. Kurt'un ölümüyle ilgili Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı.

"DİLA'YA FARKLI BİR DİYET UYGULANMADI"
Zayıflama merkezinin sahibi Dr. Kuşhan ise genç kızın 45 günde 98 kilodan 85 kiloya indiğini belirterek, kendilerine başvuranlardan hem sağlık raporu istediklerini hem de kendilerinin incelemede bulunduğunu kaydetti. Klinikte kalanları günde 45 dakika sabah ve akşam 2 kez yürüttüklerini ve bin 500 kalorilik bir diyet uyguladıklarını anlatan Kuşhan, şöyle dedi: "Dila için herkese uygulanan program uygulandı. Farklı bir diyet verilmedi. Dün 15.30'da annesi babası iki kardeşi ve halası ziyarete geldi. Havuz kenarında masada oturuyorlardı. Fenalaştıktan sonra acil müdahale odasına aldık. Kalbi tekrar çalıştırmak için, suni teneffüs, kalp masajı, elektro şok gibi bütün uygulamaları 39 yıllık bir doktor olarak yaptım. Ölüm nedeni Adli Tıp otopsisinden sonra belli olacak. Kızımı kaybetmiş kadar üzüldüm."
Haberin fotoğrafları