kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kadirli'de 4 dönüm kızılçam ormanı yandı

Giriş Saati : 09.09.2008 11:49
Güncelleme : 09.09.2008 22:46
Yeni Haber
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde çıkan yangında, 4 dönüm kızılçam ormanı yandı.

Orman İşletme Müdürü, yardım istemelerine rağmen itfaiye ekiplerini yangın mahalline göndermeyen belediye hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Kadirli'nin Yenigün köyü Üç Armut mevkiinde, bir zeytin bahçesinde başlayarak ormana sıçradığı ileri sürülen yangına; 1 helikopter, 6 arazöz ve 70 orman işçisi tarafından müdahale edildi. Yoğun çalışmalar sonucunda kontrol altına alınarak söndürülen yangında, 4 dönüm kızılçam ormanının zarar gördüğü belirtildi. Yetkililer, 2 yıl önce de aynı yerde orman yangını çıktığını ifade ederken, yangının kasıtlı çıkarılmış olabileceğini belirttiler.

Jandarma, yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için başlattığı çalışmayı sürdürüyor. Bu arada, Kadirli Orman İşletme Müdürü Zafer Çetin, yangına erken ve etkili müdahale için Kadirli Belediyesi'nden yardım istediklerini, ancak belediyenin, araçlarda mazot olmadığını söyleyerek itfaiye ekiplerini göndermediğini ileri sürdü.

Çetin, "İtfaiye araçları gönderilse mazot ücretleri kurumumuz tarafından karşılanırdı. Yangın çok büyük olabilirdi veya yangını kontrol altına almakta zorlanabilirdik. Bu nedenle tutanak tuttuk belediye hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

(İHA)