kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Avcılar’ı Zincirlikuyu’ya bağlayan Topkapı-Zincirlikuyu metrobüs hattı dün faaliyete geçti. 10.3 kilometrelik yeni hat 77 günde tamamlandı.

Avcılar'dan Zincirlikuyu'ya ulaşmak artık 38 dakika

Çağdaş ÇETİNDEMİR
09.09.2008
Topkapı-Zincirlikuyu metrobüs hattı, sağladığı zaman tasarrufuyla memnuniyetle karşılandı... Ancak giriş-çıkışlarda trafikte yaşanan tehlikelere ve yönlendirme tabelalarının yokluğuna dikkat çekildi..
Avcılar-Zincirlikuyu arasını 2.5 saatten 38 dakikaya indiren metrobüs, yarattığı zaman tasarrufu açısından memnuniyetle karşılandı. Topkapı-Zincirlikuyu hattı dün hizmete girdi. Metrobüsü kullanan vatandaşlar bazı eksiklere de dikkat çekti. Giriş ve çıkışlarda trafikte yaşanan tehlikeler, merdivenlerin dikliği ve yönlendirme tabelalarının yokluğu bunlar arasında yer aldı. SABAH'a konuşan vatandaşlar özellikle dik merdivenlerin, yaşlı ve engellilerin metrobüsten yararlanmasını zorlaştırdığını belirttiler. Öte yandan İstanbul'da 86 bin öğretmen ile 3 milyon öğrencinin 2 bin 872 okulda ders başı yaptığı yeni eğitim öğretim yılında, her sene alışagelmiş trafik işkencesi bu yıl yaşanmadı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği metrobüsün Cevizlibağ- Zincirlikuyu hattında devreye girmesi, İETT, tramvay, metro, hafif metro, İDO, Özel Halk Otobüsleri'nin 06.00 ila 10.00 ve 16.00-20.00 saatleri arasında ücretsiz olması ve İstanbulluların birçoğunun özel araç yerine toplu taşımayı kullanmayı tercih etmesi sıkışıklığın yaşanmamasını sağladı. Alınan önlemlere ek olarak dün sabah 06.00 itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mesut Pektaş, Kağıthane'deki Afet Koordinasyon Merkezi'nde İstanbul trafiğini yönetti.

NORMAL GÜNDEN AZ
Sabah saatlerinde sadece özellikle iş merkezlerinin yoğun olduğu noktalarda kısa süreli trafik yoğunluğu yaşandı. Avrupa yakasında Avcılar, Şirinevler ve Maslak'ta, Anadolu yakasında Bostancı, Altunizade ve Göztepe'de yoğunluk gözlendi. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerindeki geçişlerde ise normal günlerden daha az trafik yoğunluğu yaşandı.
Haberin fotoğrafları