kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Cinayeti bıçak markası aydınlattı

Giriş Saati : 09.09.2008 12:05
Güncelleme : 09.09.2008 22:46
Yeni Haber
Konya'da bıçaklanarak parası ve telefonu gasp edildikten sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden kişinin cinayet zanlısı, olayda kullandığı bıçağın markasından yola çıkılarak yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Karatay ilçesinde Açık Öğretim Fakültesi İşletme bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Mustafa Keser'in (28) bıçaklanarak parası ve cep telefonunun gasbedilmesi olayıyla ilgili Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

Yaklaşık 40 ayrı ekiple olayı araştıran polis, sabaha karşı boş bir arazide olayda kullanıldığı tahmin edilen kanlı bir bıçak buldu. Polis incelediği bıçağın markasıyla ilgili yaptığı araştırmada, et kesmede kullanılan söz konusu bıçağın sadece bir alışveriş merkezinde satıldığını tespit etti.

Görgü tanıklarından alınan eşkal doğrultusunda da incelemelerini yürüten polis, bıçağın alındığı alışveriş merkezinin güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Son 4 gün içinde 11 kişinin olayda kullanılan marka bıçaktan satın aldığını belirleyen ekipler, gizli güvenlik kamerası görüntülerinde eşkale uygun birinin bıçak aldığını gördü.

Kent merkezinde yapılan araştırmalarda şüpheliye ulaşılamayınca olay günü veya olaydan iki gün önce şüphelinin il dışından gelmiş olabileceği olasılığı üzerinde duruldu. Bunun üzerine oteller ve terminaller üzerinde araştırma yapan polis, gizli kamera görüntüleri izletilen bir kişinin şüphelinin Karaman'ın Ermenek ilçesine bilet alarak Konya'dan ayrıldığını söylemesi üzerine çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdı. Ermenek'e giden polis ekibi, burada yaptığı incelemelerde şüphelinin Ali B. (18) olduğunu tespit etti.

Evine yapılan baskında yakalanan Ali B'nin önce suçlamaları kabul etmediği, evde yapılan aramalarda gasbedilen telefon kontörleri ve 316 YTL'nin kitaplar arasında bulunması üzerine suçunu itiraf ettiği bildirildi. Ali B'nin olay günü üzerinde olan elbiselerinin de evde bulunduğu belirtildi.

Pişman olduğunu belirten Ali B'nin ifadesinde, 15 gün önce ablasının 3 bin YTL değerindeki altın bileziğinin çalındığını, bu durumdan kendisini sorumlu tutan eniştesinin borçla aldığı motosikletine el koyarak parayı getirmediği takdirde ilçede adını ''hırsız'' olarak açıklayacağını söylemesi üzerine olayı gerçekleştirdiğini öne sürdüğü öğrenildi. Polisteki sorgusu tamamlanan cinayet zanlısı adliyeye sevk edildi.

Merkez Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Ankara Caddesi'nde büfe işleten Mustafa Keser, 5 Eylül günü bıçaklanarak parası ve telefonu gasbedilmiş, Keser yaralı halde annesini arayarak yardım istemişti. Annesinin sağlık görevlileri ve polisi arayarak yardım istemesi üzerine hastaneye kaldırılan Keser, yapılan müdahalelere rağmen 2 gün sonra hayatını kaybetmişti.

(AA)