kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"İsrail Ahmedinejad'ı kaçırabilir"

Giriş Saati : 09.09.2008 17:55
Yeni Haber
İsrail istihbarat örgütü MOSSAD'ın eski şeflerinden, halen bakanlık görevinde bulunan Rafi Eytan, İsrail'in Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanının önüne çıkarmak amacıyla İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ı kaçırabileceğini söyledi.

Emeklilerden sorumlu Bakan Eytan, Almanya'nın önde gelen haftalık haber dergilerinden Der Spiegel'e verdiği demeçte, "İran Cumhurbaşkanı gibi bir liderin ansızın kendisini Lahey'de bulmasının çok iyi olacağını" söyledi.

Eytan, bir süre önce, 1960 yılında MOSSAD ajanlarının eski Nazilerden Adolf Eichmann'i nasıl kaçırdıklarına ve dönemin ünlü Nazi doktorlarından ''ölüm meleği'' lakabıyla anılan Yosef Mengele'nin yakalanmasını o sırada neden ertelendiğine ilişkin açıklamalarıyla gündeme gelmişti.

Rafi Eytan, Mossad'ın hala Nazi savaş suçlularını avlamayı sürdürüp sürdürmediği sorusunu, "O dönem bitti. Ama bu tür operasyonların tamamen geçmişe ait bir sey olduğu söylenemez" diye yanıtladı.

Eytan, "bununla ne demek istediğinin" sorulması üzerine, Nazi savaş suçlularının olduğu gibi, Ahmedinejad'in da Adalet Divanının önüne çıkarılmak amacıyla kaçırılması ihtimalinin olabileceğini söyledi.

Bu konuda "ciddi olup olmadığı" sorusuna ise Eytan, "kesinlikle ciddi olduğu" karşılığını verdi ve "Zehir saçan ve başka milletleri mahvetmek isteyenler, bu tür akıbetlerinin olabileceğini beklemek durumundalar" diye konuştu.

AA