kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
9 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şehit annesinin okul talebi yerine getirildi

Giriş Saati : 09.09.2008 17:54
Yeni Haber
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın annesi Nefise Uysal'ın Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'den isteği üzerine şehidin köyünde yaptırılan 12 derslikli okul açıldı.

Dağlıca bölgesinde 21 Ekim 2007'de çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal adına memleketi Antalya'nın Manavgat ilçesi Çardak köyünde, Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası, Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası ve Antalya Valiliğinin iş birliğiyle yaptırılan Şehit Mustafa Uysal İlköğretim Okulu'nun açılış töreninde duygulu anlar yaşandı.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, tören alanına girişinde, şehit Uysal'ın annesi Nefise Uysal, eşi Meral Uysal, çocukları Hüseyin ve Beyza ile yakınlarının yanına gitti. Anne Nefise Uysal'ın kendisini tanımayarak ''Sen kimsin?'' dediği Şahin, ''Ben Bakan Mehmet Ali Şahin, ben de senin oğlunum'' diyerek Uysal'a sarıldı.

''EĞİTİMDE ADALET''


Adalet Bakanı Şahin, törende yaptığı konuşmada, bugüne kadar birçok törene katıldığını ama bu okulun temel atma ve açılış törenlerinin kendisi için büyük anlam ifade ettiğini vurguladı.

Törene katılan vatandaşlara seslenen Şahin, ''Artık kendimi içinizden biri, Çardak köyünün bir ferdi olarak görüyorum'' dedi.

Yeni eğitim-öğretim yılı ve adli yılın aynı dönemde açılmasının ilginç bir tesadüf olduğunu ifade eden Şahin, bundan mesaj alınması gerektiğini söyledi.

Şahin, ''Bu mesajın anlamı, eğitimde de adalettir. Eğitimi ülkemizin her köşesine aynı kalitede ve olanaklarla götürmemiz gerekiyor'' diye konuştu.

Şehit Mustafa Uysal'ın vatan için canını verdiğini ve onun adını taşıyan okulun açılışının da büyük anlamı olduğunu belirten Şahin, şöyle devam etti:

''Bu okulun mesajı da şudur: Bölücülükle, terörle, hainlerle mücadele, aynı zamanda cehaletle mücadeledir. Her türlü kötülükle mücadele etmek istiyorsak panzehiri, cehaleti gidermekten geçer. Bu okul, cehaletle mücadeleyi simgeleyen bir ilköğretim okuludur. Çocuklarımızı, dünyada ön planda yer almaları ve rekabet ortamında bulunabilmeleri için çok iyi yetiştirmek zorundayız.''

''BARIŞ KOKAN TOPRAKLAR"

Yeni eğitim-öğretim yılında 14 milyondan fazla öğrencinin eğitim göreceğini belirten Şahin, bu rakamın birçok ülkenin nüfusundan fazla olduğuna dikkati çekti.

Türkiye'nin genç nüfus avantajının iyi kullanılması mecburiyetinde olduklarını vurgulayan Şahin, bu nedenle eğitim yatırımlarına öncelik verdiklerini söyledi.

İktidara geldiklerinde Türkiye'de 362 bin derslik olduğunu ifade eden Şahin, buna 123 bin derslik ilave ettiklerini ancak halen eksiklikler bulunduğunu kaydetti.

Şehit annesi Nefise Uysal'a ''Nefise Ana, oğlun Mustafa'yı vatana şehit verdin, iki torunun var. Bu okulla artık onlarca, yüzlerce torunun olacak'' diye seslenen Şahin, okulun aynı zamanda Türk anasının fedakarlığının ve ileri görüşlülüğünün de sembolü olduğunu belirtti.

Nefise Uysal'ın kendisinden okul yapmalarını istediğini, bu isteğin ''görev oku'' olarak yüreğine saplandığını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:
''Çocuklarımızın, gençlerimizin 'kurşun' deyince sadece kurşun kalemi hatırlamalarını istiyoruz. Terörle mücadele en etkin şekilde devam ediyor. Devlet ve hükümet olarak terörle mücadelede hangi ihtiyaç varsa her türlü imkan seferber edilmiştir. Her türlü destek verilmeye devam ediyor. O hainlere fırsat vermeyeceğiz. Bu ülkeyi barış kokan topraklar haline getireceğiz.''

ŞEHİT OĞLUNUN DİLEĞİ

Şehit Mustafa Uysal'ın oğlu Hüseyin Uysal da babasına hitaben sözlerine ''Sen eğitimin kara sevdalısıydın'' diye başladı.

Hüseyin Uysal'ın ''Geçen sene bugün babamız yanımızdaydı. Değerli adı ve anısı sonsuza kadar yaşayacak. Kimsenin acı çekmediği bir dünyada yarınlara barış içinde umutla bakmak istiyorum'' sözleri üzerine gözleri dolan Bakan Şahin, Uysal'a sarıldı.

Hüseyin Uysal, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile okulun yapılmasına katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, okulun yapımına öncülük eden Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e plaket sundu. Bakan Şahin de okulun yapımına katkıda bulunanlara plaket ve onur belgesi verdi.

Törenin ardından, 9 öğretmenin görev yapacağı, 232 öğrencinin eğitim göreceği, 12 derslikli Şehit Mustafa Uysal İlköğretim Okulu hizmete açıldı.
Sınıfları gezen Adalet Bakanı Şahin, öğrencilerle sohbet etti. Okulda bir eksik olup olmadığını soran Şahin, spor salonu bulunmadığının belirtilmesi üzerine, portatif salon yapılması için talimat verdi.

AA